Creşteri însemnate ale nivelurilor râurilor din bazinul Jiu

Creşteri însemnate ale nivelurilor râurilor din bazinul Jiu

568
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Administrația Bazinală de Apă (ABA) Jiu anunță creșteri însemnate de niveluri şi debite, cu depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE pe râurile bazinul Jiului. Debitele și nivelurile pe Jiu au fost în creștere din cauza efectului combinat al precipitaţiilor lichide, însemnate cantitativ, căzute în interval, celor în curs, cedării apei din stratul de zăpadă pe fondul valorilor ridicate de temperatura şi propagării.

Râul Jiu se situează peste COTELE DE ATENŢIE, potrivit datelor Administrației Bazinale de Apă Jiu la:
• Stația hidrometrică Iscroni (județul Hunedoara) unde s-a înregistrat la miră valoarea de 210 cm, cu 15 cm peste Cota de Atenție.
• Stația hidrometrică Sadu (județul Gorj) unde s-a înregistrat la miră valoarea de 320 cm, cu 20 cm peste Cota de Atenție.
• Stația hidrometrică Răcari (județul Dolj) unde s-a înregistrat la miră valoarea de 364 cm, cu 34 cm peste Cota de Atenție.
Se situează peste COTA DE INUNDAȚIE râul Motru, județul Mehedinți, la stația hidrometrică Broșteni unde a fost atinsă la miră valoarea COTEI DE INUNDAȚIE de 500 cm.

Se situează peste COTA DE ATENTIE râurile interioare la:
• Stația hidrometrică Celei, pe râul Orlea, județul Gorj unde s-a înregistrat la miră valoarea de 242 cm, cu 62 cm peste COTA DE ATENȚIE.
• Stația hidrometrică Runcu, pe râul Jales, județul Gorj, unde s-a înregistrat la miră valoarea de 245 cm, cât este COTA DE ATENTIE.
• Stația hidrometrică Tirmigani, pe râul Motru, județul Mehedinți, unde s-a înregistrat la miră valoarea de 245 cm, cu 45 cm peste COTA DE ATENȚIE.
• Stația hidrometrică Stolojani, pe râul Jales unde s-a înregistrat la miră valoarea 202 cm, cu 2 cm peste COTA DE ATENȚIE.
• Stația hidrometrică Corcova, pe râul Coșuștea s-a înregistrat la miră valoarea de 292 cm, cu 42 cm peste COTA DE ATENȚIE.

Este în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 9 emisa de INHGA in data de 13.03.2013, valabilă până în data de 15.03.2013, ora 22.00.
În continuare, specialiștii din cadrul Administrației Bazinale de Apă Jiu monitorizează cu mare atenție cursurile de apă din județele Dolj, Gorj, Mehedinți și Hunedoara.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.