O elevă a Liceului “Petrache Tricşu” face performanţă la badminton

O elevă a Liceului “Petrache Tricşu” face performanţă la badminton

505
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Alexandra Cristina Vînătoru are 12 ani, iar în ultimii trei ani a făcut o adevărată colecţie de diplome şi medalii. Sunt premiile pe care le-a obţinut la badminton, sportul pe care îl practică din clasa a III-a. Acum este în clasa a VI-a la Liceul cu Program Sportiv “Petrache Tricşu” din Craiova.

“Prima dată am practicat gimnastică sportivă, mi-a placut foarte mult dar am zis să mai schimb sportul şi aşa am ajuns la badminton. Nu credeam că o să realizez atâtea, mai ales că la început m-am şi lovit serios la picior. Din fericire, mi-a trecut”, povesteşte Alexandra. Ambiţioasă de fel, Alexandra nu s-a lăsat până nu s-a înscris la toate concursurile de profil de care a aflat că sunt organizate în Craiova. Aşa a ajuns ca, în ultimii ani, să se înscrie la opt competiţii sportive la nivel local şi judeţean.

De şapte ori, locul I

La şapte dintre aceştia, s-a clasat pe locul I iar la un concurs a obţinut locul II. Alexandra este însă hotărâtă să fie prima şi de acum înainte, pentru că este o fată care reuşeşte tot ceea ce îşi propune. “Eu concurez cu copii care au 15 ani. Badmintonul m-a ajută foarte mult, am învăţat să alerg repede, mi-a dezvoltat capacitatea de atenţie. Devii mai responsabil, ştii că de tine depinde o reuşită de mare însemnătate, un scor, o împlinire care aduce bucurie atât profesorilor, cât mai ales părinţilor”, a adăugat Alexandra, care îşi doreşte ca pe viitor să practice şi handbalul. Părinţii Alexandrei sunt mândri de aceste rezultate şi spun că vor face tot posibilul pentru a-şi susţine fiica în proiectele de viitor în care se va implica. “Noi suntem alături de ea, suntem încântaţi că este perseverentă şi că până acum a fost apreciată pentru efortul depus, pentru că, pe lângă talent, în orice sport nu trebuiue să lipsească munca, exerciţiul făcut cu regularitate. Până acum au fost foarte bine primite prestaţiile ei sportive însă, şi de se va întâmpla să obţină un alt premiu decât cel aşteptat, noi vom merge înainte”, a spus Florin Vînătoru, tatăl Alexandrei. Fetiţa mărturiseşte că, dincolo de programul dedicat sportului, este o elevă conştiincioasă care nu îşi neglijează şcoala, ba din contră. “Îmi place foarte mult să învăţ, am note mari şi, atunci când voi creşte mare, vreau să devin învăţătoare”, subliniază Alexandra. Pe lângă aceste activităţi, în fiecare zi, Alexandra petrece câteva ore la Centrul de zi pentru Copii “Aripi de Lumină”, al Asociaţiei Vasiliada, ONG patronat de Mitropolia Olteniei, unde se implică în numeroasă activităţi educaţionale şi sociale, iniţiate de către specialiştii centrului. Pedagogii au numai cuvinte de laudă despre Alexandra, pentru că “are o atitudine respectuoasă, atât faţă de specialiştii centrului, cât şi faţă de copiii cu care intră în contact. Manifestă interes pentru activităţile individuale, dar şi pentru cele de grup, pentru activităţi socio-educative, recreative, în care se pune accent pe cooperare, spirit de echipă, coeziune, înţelegere şi toleranţă faţă de opinia celorlalţi copii. Implicare, responsabilitate, perseverenţă în asumarea sarcinilor de lucru, sunt câteva dintre trăsăturile caracteristici pentru Alexandra”, a precizat Renata Bănescu, psihopedagog la Centrul „Aripi de Lumină”.

Articol scris de Gabriela Popescu



1 COMENTARIU

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     25-03-2008
    Locatie
     CRAIOVA
    Mesaje
    2395

    Bravo fetele,

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.