Suspecţi de trafic de persoane pe relaţia România-Italia, reţinuţi

Suspecţi de trafic de persoane pe relaţia România-Italia, reţinuţi

864
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Două persoane din judeţul Dolj sunt suspectate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. că au racolat şi transportat în Italia mai multe tinere, unde, prin ameninţări şi violenţe, le-au obligat să se prostitueze.

Azi-noapte, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J Dolj – Poliţia Oraşului Dăbuleni, au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii traficului de persoane.

Astfel, au fost depistate în trafic, în oraşul Dăbuleni, judeţul Dolj, în timp ce se aflau într-un autoturism înmatriculat în Italia, două persoane de 32, respectiv 38 de ani, ambele din comuna Amărăşti de Sus, judeţul Dolj.

Din cercetările întreprinse de către poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane a reieşit faptul că, în perioada 2011 – 2013, cei doi suspecţi au racolat, transportat şi exploatat sexual şapte tinere, prin promisiunea unui loc de muncă în Italia, în apropierea oraşului Milano, localitatea Arosio, unde, prin ameninţări şi violenţe, le-au determinat să se prostitueze. Valoarea prejudiciului obţinut este estimat la 100.000 de euro.

Cei doi suspecţi au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, în vederea audierii, iar în urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 12 alin 1 şi 2 din Legea 678/2001 privind combaterea traficului de persoane, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi judecătorilor din cadrul Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     25-03-2008
    Locatie
     CRAIOVA
    Mesaje
    2394

    F.B.,saí priponeasca,dar sa-si plateasca ei cazarea.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.