UAR: Dorin Ştefan îşi prezintă proiectele vineri la Muzeul Olteniei

UAR: Dorin Ştefan îşi prezintă proiectele vineri la Muzeul Olteniei

439
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

ou brancusi dorin stefan UAR: Dorin Ştefan îşi prezintă proiectele vineri la Muzeul Olteniei poze

Vineri 22.03.2013, ora 10.45, d.l prof. dr. arh. Dorin Ştefan, autorul proiectelor: PAVILIONUL BRÂNCUŞI şi CENTRUL ACVATIC, ambele proiecte realizate pentru Craiova, la solicitarea noastră, va face o prezentare, mai amplă, în sala muzeului Olteniei din str. Madona Dudu, pentru colegii noştri arhitecţi, oameni de artă, membri ai ANUC, constructori şi concetăţeni, doritori de a şti cum ar putea arăta Craiova, probabil mâine.
În holul sălii de întruniri vom organiza şi o expoziţie cu planşele proiectelor ce ar putea fi văzute şi de populaţia Craiovei, extinzând astfel şi începutul culturii urbane făcut de BNAB 2012.
În data de 05 martie, la Bucureşti, am participat la Conferinţa Internaţională INGLAS 2013, unde prof. dr. arh. Dorin Ştefan a prezentat pavilionul Brâncuşi în Craiova, cu noua soluţie, deosebit de ingenioasă, faţă de ce ştiam şi apreciată de auditoriul prezent, inclusiv prof. dr. arh. Wolf D. Prix, co-fondator, Design Principal si CEO COOP HIMMELB(L)AU care a proiectat Muzeul BMW din Munchen, un proiect care a revolutionat arhitectura sticlei din ultimul deceniu si Centrul International de Conferinte Dalian din China, care a doborat, luna trecută, recordul Guinness Book pentru cel mai mare acoperiş din lume.
Proiectul centrul acvatic, este o nouă construcţie, atât de necesară oraşului nostru, dezvoltării armonioase a trupului dar şi a psihicului uman după ce petrecem o zi la sfârşit de săptămână, fie vremea cât de rea, într-un ambient plin de farmec şi socializare. Fiind o construcţie atât de nouă dar şi foarte importantă pentru oraşul nostru merită s-o cunoaştem de pe acum, chiar din gura autorului, căruia putem să-i punem întrebări ale căror răspunsuri nu le putem afla din alte surse.
Vă invit, deci, să facem din această vineri, o zi deosebită pentru noi arhitecţii, de cultură urbană, locuitori ai Craiovei, de informări precise şi concrete.

vă mulţumesc tuturor şi vă aştept

preşedinte
arh. Pavel POPESCU

Sursa: http://www.oltenasul.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.