APIA face deconturile pentru subvenţia la hectar

APIA face deconturile pentru subvenţia la hectar

878
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 1,50)

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va începe decontarea contravalorii schemelor de plăţi unice pe suprafaţă (SAPS) aferente anului agricol 2012-2013, în cuantum de peste 2,479 miliarde de lei.

Beneficiarii schemelor de plăţi unice pe suprafaţă sunt 1,072 milioane de fermieri, declaraţi eligibili după controalele efectuate în acest sens.

Conform unui comunicat al Ministerului Agriculturii, suma totală destinată plăţilor unice pe suprafaţă depăşeşte 2,479 miliarde de lei, diferenţa până la concurenţa totală a sumei aprobate prin actul normativ (2,7 miliarde de lei) fiind destinată măsurilor de piaţă şi intervenţie în piaţă derulate prin APIA, cum ar fi ajutorul financiar pentru sectorul vitivinicol, restructurarea/reconversia plantaţiilor viticole, susţinerea primelor de asigurare, ajutor financiar pentru grupurile de producători din sectorul legume-fructe, ajutorul specific acordat producătorilor de lapte de vacă din zonele defavorizate, ajutorul specific pentru îmbunătăţirea calităţii din sectorul de agricultură ecologică, restituţii la export, programul naţional apicol, programul de încurajare a consumului de fructe în şcoli, lapte în şcoli etc.

Începând cu data de 16 octombrie 2013, MADR va completa sumele aprobate prin Hotărârea de Guvern, în vederea acordării avansului pentru campania 2013-2014.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.