UMF Craiova găzduieşte workshop-ul „Imagistică Translaţională în Gastroenterologie şi Chirurgie”

UMF Craiova găzduieşte workshop-ul „Imagistică Translaţională în Gastroenterologie şi Chirurgie”

1.326
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 1,00)

Centrul de Cercetare în Gastroenterologie şi Hepatologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova, împreună cu Societatea Română de Endoscopie Digestivă şi Societatea Română de Chirurgie Endoscopică organizează, în perioada 21-22 martie 2013, workshopul Exploratory Translational Imaging in Gastroenterology and Surgery (Imagistică Translaţională în Gastroenterologie şi Chirurgie), abordând o temă actuală şi captivantă. Acest workshop, devenit deja tradiţie, a pornit de la ideea de a încuraja munca în echipă, accesul la informaţia de ultimă oră şi la mijloace tehnice moderne, contribuind în egală măsură la îmbunătăţirea componentei de cercetare, dezvoltare şi inovare.

Programul ştiintific, de înaltă calitate, atât sub aspect ştiinţific, cât şi pentru practica medicală, include participarea unor personalităţi marcante în domeniu, la nivel internaţional, din ţări precum Danemarca, SUA, Norvegia, Olanda. Specialiştii invitaţi vor împărtăşi din experienţa lor prin intermediul prezentărilor teoretice, dar mai ales a demonstraţiilor în timp real, completate de discuţii interactive cu participanţii. Astfel, D-l Dr. Dan Duda, profesor asociat la Harvard Medical School din Boston, SUA, este unul dintre co-directorii workshop-ului şi a venit special în Bănie pentru acest eveniment, propunându-şi să detalieze subiecte legate de patologia moleculară şi studii imagistice.

Cele mai importante momente ale workshop-ului vor fi în cadrul demonstraţiilor live de endoscopie intervenţională şi tehnici imagistice noi care completează programul, fiind transmise în sistem de videoconferinţă. Vor fi prezentate, ca în fiecare an, şi tehnici inovatoare, de care Centrul de Cercetare în Gastroenterologie şi Hepatologie al UMF Craiova dispune deja, dintre care amintim endomicroscopia confocală laser, tehnică de ultimă oră ce va juca cu siguranţă un rol din ce în ce mai mare în cadrul procedurilor endoscopice din centrele de referinţă din lume, prin marele avantaj pe care îl oferă – un diagnostic sigur şi de rapid.

Menirea workshop-ului este, însă, în principal, de a oferi oportunitea participării active a tinerilor rezidenţi şi specialişti în procesul de învăţare a unor manevre diagnostice şi terapeutice precum: tehnici de hemostază endoscopică, rezecţia endoscopică a unor polipi, tehnici de endoscopie ultrasonografică, puncţii-biopsii hepatice ghidate ecografic, sub îndrumarea unor experţi în domeniu.

Echipa Centrului de Cercetare în Gastroenterologie şi Hepatologie din Craiova îşi propune să încurajeze organizarea anuală a unor întâlniri asemănătoare, formând astfel o punte de legătură între gastroenterologi, chirurgi, anatomopatologi, geneticieni şi menţinând o colaborare internaţională constructivă cu profeşionisti ai acestor domenii.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     25-03-2008
    Locatie
     CRAIOVA
    Mesaje
    2416

    Incet ,incet iesim din aura de …provincie SV.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.