Un copil cu paralizie cerebrală are nevoie de ajutorul nostru

Un copil cu paralizie cerebrală are nevoie de ajutorul nostru

1.046
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

  Un băieţel cu ochi mari şi negri, care priveşte curios la tot ce se întâmplă în jurul lui. Nu a simţit niciodată mângâierile mamei, nu i-a auzit niciodată vocea. Cunoaşte doar chipul bunicii care îi poartă de grijă.

Acesta este Gabriel, un copil de numai 5 anişori diagnosticat la naştere cu paralizie cerebrală pentru care bunica, Mariana Nedelcu, se luptă din răsputeri să-i ofere o viaţă cât de cât normală. Coşmarul a început în vara lui 2007. Cel de-al doilea copil al familiei Geambaşu avea să vină pe lume într-o zi mare, pe 15 august de Sfânta Maria. Pe toată durata sarcinii, mama, Gabriela Geambaşu, a mers periodic la medic pentru a fi sigură că va avea un copil sănătos. Când i-a venit sorocul, femeia, care avea numai 23 de ani s-a prezentat la Spitalul Municipal din Calafat, dar din cauza neglijenţei medicului care a urmărit sarcina încă din primele luni, toată fericirea pe care un copil o aduce în sânul unei familii atunci când vine pe lume s-a transformat într-o adevărată tragedie. După numai câteva ore, în urma complicaţiilor apărute, Marian Gabriel Geambaşu s-a născut cu paralizie cerebrală, iar mama lui, o femeie tânără de numai 23 de ani, s-a stins din viaţă fără să apuce măcar să-şi strângă copilul în braţe. “Conform ecografiei făcute cu doar două săptămâni în urmă, copilul cântărea peste patru kilograme, motiv pentru care, atunci când am ajuns la spital am cerut să i se facă cezariană, dar doamna doctor Simona Colcea nu a fost de acord. Nora mea a rămas în spital nesupravegheată, deoarece doamna doctor a zis că pleacă acasă, pentru că era ziua fiicei sale. Pe la ora 16.30, Gabriela a început să se simtă rău şi am solicitat ajutorul asistentei. Aceasta a sunat-o de două ori pe doctoriţă şi, într-un final, a ajuns după trei ore, pe la 19.30. Din păcate, era prea târziu. Copilul s-a născut cu paralizie cerebrală, iar nora mea, Gabriela, a murit în salvarea care o transporta spre spitalul din Craiova din cauza complicaţiilor”, a declarat Mariana Nedelcu, bunica lui Gabriel.

Nu au bani nici de recuperare

Primele luni din viaţă şi le-a petrecut în spital, conectat la aparate, apoi a fost pus în braţele bunicii, singura care a rămas să-i poarte de grijă, lui şi surioarei Mihaela, care pe atunci avea cinci ani. Locuiesc toţi trei într-o singură cameră, într-un apartament din Craiova, din mila unor oameni cu suflet care îi plătesc chiria din luna mai, de când Gabriel face şi recuperare. Din nefericire, bunica nu-şi permite să plătească toate tipurile de tratament recomandate de către medici, copilul face doar kinetoterapie care este gratuită şi încă un fel de tratament pentru care medicul nu a vrut să ia bani. “Mai mulţi medici au recomandat exerciţii pentru recuperarea lui Gabriel, fiind încadrat în gradul de handicap grav (7:1+5). Nişte oameni generoşi ne plătesc chiria aici unde stăm, pentru că noi suntem din comuna Seaca de Câmp şi acolo nu am fi putut să facem nici un fel de tratament. Recuperarea costă foarte mult, din acest motiv Gabriel face doar kinetoterapie care ste gratuită şi încă un tratament o dată pe săptămână, pentru care medicul nu a vrut să-mi ia bani văzând situaţia în care suntem. Dar el nu trebuie să se oprească la acest tratament, terapia de recuperare este complexa dar costă foarte mult. De când face recuperare s-a văzut cât de cât o schimbare. Doamnei doctor de la neuropsihiatrie nu i-a venit să creadă când a văzut cât de receptiv este”, mai spune Mariana Nedelcu.

“Numai Dumnezeu ne poate ajuta”

Singurul venit al familie este indemnizaţia copilului şi ajutorul de la stat, care cumulate nu ajung nici la 600 de lei. Tată copiilor a plecat în Italia, iar pe copii are de gând să-i lase în custodia bunicii. Rar le mai trimite bani, la câteva luni, şi atunci sume mici care nu acoperă nici măcar costurile tratamentului. “Eu sunt singură, nu mă ajută nimeni, doar mama mea în vârstă de 72 de ani care are şi ea o pensie de 350 de lei. Fiul meu este plecat în străinătate, chiar în urmă cu câteva zile m-a sunat să-mi spună că îmi dă ambii copii în custodie, deja mi-a făcut procură şi o să o trimită prin fax. Ne-a mai ajutat din când în când, la câteva luni a trimis câte 50 sau 80 de euro, dar cu banii aceştia nici pampersul nu-l pot cumpăra. Îmi doream să fie un copil sănătos, dar dragostea mea pentru ei este enormă. De multe ori zic că dacă ar fi să o mai iau de la capăt aş lua-o. Numai Dumnezeu ne poate ajuta”, spune cu lacrimi în ochi bunica micuţului Gabriel.

Aşa îl puteţi ajuta!

Gabriel Marian Geambaşu are nevoie permanent de tratament de recuperare, însă din cauza costurilor ridicate nu face toate exerciţiile recomandate de către medici. Cei care vor să-l ajute pe Gabriel să ducă o viaţă normală, o pot face donând orice sumă de bani în contul deschis la BRD, Cod IBAN RO12BRDE170SV88285531700 (lei) titular cont: Mariana Nedelcu. De asemenea, cei interesaţi pot suna la numărul de telefon 0768998435.




Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.