Ambele probe ale examenului pentru permisul de conducere vor fi filmate

Ambele probe ale examenului pentru permisul de conducere vor fi filmate

1.945
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 4,20)

Atât proba practică, cât şi cea teoretică pentru obţinerea permisului de conducere vor fi înregistrate video şi, după caz, audio, potrivit unui proiect de lege pentru modificarea Codului rutier, lansat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, scrie Mediafax.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (Codul rutier) a fost lansat marţi în dezbatere publică, pentru 10 zile, pe site-ul MAI.

„Pentru asigurarea şi verificarea legalităţii examenului de obţinere a permisului de conducere, modul de desfăşurarea a probei teoretice şi practice se înregistrează video şi, după caz, audio, cu sisteme tehnice de monitorizare”, se arată în proiect.

Sistemele tehnice de monitorizare a probei practice ar urma să fie montate pe autovehiculele folosite la susţinerea examenului, mai puţin în cazul motocicletelor şi mopedelor.

Înregistrările vor fi stocate de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, care organizează examenul, pentru o perioadă de cel mult un an, acesta, alături de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, fiind singurele care vor avea acces la înregistrări, potrivit proiectului.

Condiţiile în care se realizează înregistrările şi măsurile tehnice şi organizatorice pentru protejarea acestora vor fi stabilite prin ordin al ministrului Afacerilor Interne.

Proiectul mai introduce o modificare a Codului rutier şi în ceea ce priveşte răspunderea candidaţilor la examenul pentru obţinerea permisului în caz de accident. Ca şi în prezent, pe parcursul activităţii de pregătire practică sau de examinare în vederea obţinerii permisului de conducere, instructorul auto atestat ori, după caz, examinatorul împreună cu persoana pe care o supraveghează sau o examinează răspund pentru încălcarea de către aceasta a regulilor de circulaţie sau, după caz, pentru pagubele produse terţilor ca urmare a producerii unui accident de circulaţie. În proiect se mai precizează însă că, prin excepţie, cei care iau lecţii sau susţin examenul pentru obţinerea permisului pentru motociclete şi mopede răspund individual pentru încălcarea regulilor de circulaţie şi, după caz, pentru pagubele produse terţilor ca urmare a producerii unui accident.

Sursa: Mediafax



3 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     06-03-2011
    Mesaje
    45

    O idee f. bune,se elimina orice suspiciunen

  2. #2
    Junior
    Data de inscriere
     15-01-2013
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    52

    hmm hai sa fim seriosi bani se ia sau se da in spatele camerelor asa ca va fi aceeas macare de peste e doar un mic fason sincer … camera va filma pe parbriz deci daca va tine sau nu politaiu mana pe volan sau picioru pe pedale nu se va stii … deci am cam spus tot cu asta! Bafta la examen si sa speram ca nu o sa ne mai FERIM in trafic de afoni!

    Edited by MOD - Semnatura. Forumul permite si crearea unei semnaturi care sa apara la sfarsitul mesajelor tale; aceasta ar trebui sa fie o fraza scurta, un citat celebru, eventual o gluma, dar care sa nu aiba dimensiuni prea mari; Deasemenea nu sunt permise link-uri directe sau tag-uri catre: site-uri, anunturi de mica publicitate, publicitate de orice fel; Ne rezervam dreptul de a edita semnaturile ce incalca regulamentul forumului fara a avertiza utilizatorul;
  3. #3
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4744
    Citat Mesaj initiat de nicugluma
    O idee f. bune,se elimina orice suspiciunen

    Un lucru bun!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.