Mai aproape de românii din Valea Timocului, cu Cristian David şi Horaţiu...

Mai aproape de românii din Valea Timocului, cu Cristian David şi Horaţiu Buzatu

939
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” găzduieşte, mâine, de la ora 14.00, în Sala „Nicolae Romanescu”, cea de-a doua dezbatere din cadrul campaniei de cunoaştere a românilor de peste Dunăre, intitulată „Învaţă despre românii din Serbia”. Proiectul se derulează pe parcursul unui an şi prevede o serie de cursuri, dezbateri, mese rotunde şi seminarii despre istoria, geografia, cultura, tradiţia, spiritualitatea şi obiceiurile românilor din Valea Timocului.

Tema dezbătută va fi „Istoria românilor din Valea Timocului”, în condiţiile în care luna trecută s-a discutat despre localizarea românilor în Serbia, din punct de vedere geografic.

Invitaţi speciali vor fi Cristian David, ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni şi Horaţiu Buzatu, consilier la Ministerul Culturii. De asemenea, sunt antrenaţi oficialităţi din România şi Serbia, reprezentanţi ai ministerelor de resort, profesori universitari, studenţi, istorici şi, nu în ultimul rând, jurnalişti, organizatorii fiind Asociaţia Studenţilor Timoceni în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, Consiliul Judeţean Dolj şi cotidianul regional “Cuvântul Libertăţii”.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.