USL negociază bugetul Craiovei pentru 2012

USL negociază bugetul Craiovei pentru 2012

654
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Social democraţii şi liberalii craioveni vor să negocieze cu reprezentanţii PDL şi primarul Antonie Solomon proiectele ce ar trebui finanţate din bugetul municipiului Craiova în 2012. Printre amendamentele pe care şi le doresc USL-iştii se numără alocarea de fonduri pentru cartierul Rovine 2 şi prevederea unor sume necesare demarării proiectului realizării unui adăpost pentru câinii comunitari.

Este pentru al treilea an consecutiv când reprezentanţii PSD Craiova solicită municipalităţii să aloce fonduri pentru craiovenii care locuiesc în cartierul Rovine 2 (Troaca). „Un punct foarte important şi pe care îl reluăm în al treilea an consecutiv este cel legat de cartierul Rovine 2, unde solicităm în continuare alocare de fonduri pentru apă şi canal”, a declarat Mihai Fifor, preşedinte PSD Craiova. Acesta susţine că împreună cu reprezentanţii PNL Craiova au întocmit o listă de amendamente pe care o vor depune la Primăria Craiova. „Pe primul loc în solicitările noastre rămâne situaţia câinilor comunitari. Şi în ianuarie 2011 am cerut o soluţionare măcar parţială a acestei probleme şi iată că nici în bugetul din 2012 nu există nici un fel de menţiune referitoare la câinii comunitari. Ne interesează în egală măsură, subvenţionarea transportului în comun, 100% gratuitate, pentru pensionarii cu venituri până la 1.000 de lei”, a mai precizat Fifor.
Liberalii sunt de părere că municipalitatea craioveană ar trebui să acorde importanţă şi primelor zece şcoli generale şi licee din Craiova unde trebuie alocate fonduri pentru realizarea terenurilor de sport.
Social-democraţii şi liberalii sunt de părere că municipalitatea craioveană ar trebui să ia în considerare şi investiţii la reţeaua de distribuţie a Regiei de Termoficare Craiova. „Nici în acest an nu sunt prevăzuţi bani pentru modernizarea acestor reţele de distribuţie a agentului termic şi vom ajunge în toamna anului viitor să ne confruntăm cu aceeaşi problemă a căldurii, problemă ce poate fi rezolvată numai dacă începem să alocăm din timp bani pentru această investiţie extrem de importantă”, a declarat, într-o conferinţă de presă preşedintele PSD Craiova, Mihai Fifor.
Social-democraţii şi liberalii cred că municipalitatea craioveană poate găsi surse de finanţare pentru amendamentele propuse. „De unde luăm banii, având în vedere că este buget de austeritate? V-aş ruga să vă uitaţi peste finanţarea pe fonduri externe. Avem Camera de Comerţ şi Industrie cu un centru de afaceri nou-nouţ, la RAT, avem în construcţie un centru multifuncţional la Romaneşti, dar mai investim două miliarde jumătate în proiectarea pentru încă trei centre de afaceri. Sunt importante şi acestea, fac parte din planul de dezvoltare al oraşului, dar pe noi ne interesează să putem intra şi pe străduţele adiacente arterelor principale ale Craiovei.De asemenea, v-aş ruga să aruncaţi o privire pe sumele alocate Luxten-ului pe anul acesta, pentru extindere de reţele. Noi am solicitat să ştim care sunt cartierele în care se extind reţelele acestea, având în vedere că vorbim de aproape o sută de miliarde de lei alocaţi proiectului. Surse financiare există, măcar pentru a demara, dacă nu pentru a finaliza aceste proiecte. Toate acestea sunt probleme serioase ale municipiului Craiova. Prin urmare, joi, grupul de consilieri USL va vota în bloc propunerile noastre. Amendamentele propuse de USL sunt pertinente, acceptate de cei din Executiv”, a explicat Mihai Fifor.

Sursa: lupamea.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.