Locuinţe din Gârcov, în pericol de a fi inundate de Dunăre

Locuinţe din Gârcov, în pericol de a fi inundate de Dunăre

298
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ajutaţi şi de membri ai SVSU Gârcov, militarii au folosit peste 1.500 de saci cu nisip pentru a construi digul de apărare a celor două case care, potrivit reprezentanţilor ISU, pot fi afectate cu o lungime de aproximativ 150 de metri liniari. În cele două gospodării locuiesc şase persoane, fiind identificate locuri unde acestea să poată fi cazate dacă situaţia o va impune.

Sectorul Dunării care traversează judeţul Olt este, începând de sâmbătă dimineaţă, de la ora 6.00, sub incidenţa unei avertizări Cod Portocaliu, fiind preconizate creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de apărare.

 

„Din informaţiile centralizate de colegii de la Centrul Operaţional, la ora 9.00, Mira Port Corabia a înregistrat o cotă de 606 centimetri, cu şase centimetri peste cota de pericol. Începând din această dimineaţă, 15 pompieri de la Detaşamentul Caracal se află în comuna Gârcov şi încarcă 700 de saci cu nisip pentru a consolida digul de apărare construit ieri, în cazul în care situaţia o va impune”, a declarat, duminică, plutonierul Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

65 de hectare de păşune şi 18 hectare de pădure au fost inundate în oraşul Corabia. În comuna Gârcov suprafaţa inundată este de 215 hectare de păşune şi două hectare de teren intravilan, care include şi două grădini ale oamenilor. Reprezentanţii ISU au precizat că toate suprafeţele inundate, inclusiv cele două grădini, se află situate în zona inundabilă a Dunării.

Sursa: http://www.gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.