S-au stabilit primele centre de sacrificare a mieilor

S-au stabilit primele centre de sacrificare a mieilor

583
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj au autorizat trei pieţe, în vederea comercializării mieilor, şi un abator pentru sacrificare. Gorjenii sunt îndrumaţi să cumpere carne doar din locurile special amenajate, cele trei târgurile deja stabilite urmând să funcţioneze în Târgu-Jiu, Motru şi Novaci.

 Potrivit inspectorului şef al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj, Ion Iliuţă, pe lângă derularea activităţii de autorizarea a punctelor de sacrificare a ovinelor şi caprinelor, inspectorii au demarat şi acţiunile de control în rândul proprietarilor de stâne din judeţ. Până la ora actuală nu au fost depistate probleme, autorităţile continuând verificările pentru a se asigura de starea de sănătate a mieilor şi a iezilor. „Verificăm starea de sănătate a întregului efectiv de ovine, la toate stânele din Gorj. Trebuie să avem certitudinea că de la stâne vor veni miei cu starea de sănătate foarte bună. Toate turmele din judeţ vor fi verificate. Am fixat şi punctele de sacrificare temporare la Motru, Târgu-Jiu şi Novaci. Totodată, am avizat sanitar un abator care va sacrifica ovine în perioada pascală. Până în prezent nu am descoperit situaţii neplăcute. Starea de sănătate a oilor este bună şi sperăm ca astfel de probleme să nu apară”, a precizat Iliuţă. Proprietarii stânelor din Gorj estimează că în acest vor fi sacrificaţi nu mai puţin de 6.000 de miei.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.