“Bun creştin”, concurs organizat de Arhiepiscopia Craiovei

“Bun creştin”, concurs organizat de Arhiepiscopia Craiovei

373
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Şcoala Generală Bucovăţ a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute cea de a X-a ediţie a concursului de cunoştinţe religioase „Bun creştin”, organizată de Arhiepiscopia Craiovei, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Organizaţia World Vision. Anul acesta, un număr de 11 echipaje au luat parte la concursul pe teme religioase. Evaluarea a fost pe bază de întrebări tip grilă, formulate după programa şcolară, adecvată claselor I-VIII. Juriul a fost format din cadre didactice de religie din liceele craiovene. Fiecare echipaj participant a delegat câte un reprezentant care a răspuns în faţa comisiei de jurizare. La final, fiecare elev a fost premiat de organizatori, primind icoane, cărţi şi dulciuri. Prof. Claudia Ivaşcu, profesor de Religie la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova, membru în juriu, a vorbit despre valoarea educativă a concursului, subliniind că „este absolut necesar ca astfel de iniţiative să crească mai mult în cadrul învăţământului nostru. Sunt foarte mulţi copii încă nedescoperiţi, care strălucesc în şcolile lor de sat sau de oraş, fără să fie puşi în valoare. Prin această competiţie, noi le trezim interesul şi dragostea pentru religie ca disciplină, oferindu-le, prin intermediul competiţiei, piste de lansare şi satisfacţia unei munci răsplătite“.

 

Fiecare participant la ediţia de anul acesta va primi ulterior din partea organizatorilor diplome de merit, semnate de reprezentanţii Sectorului cultural al Arhiepiscopiei Craiovei, de conducerea ISJ Dolj şi de direcţia Şcolii Bucovăţ.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.