Dragnea: Autostrada Sudului va fi realizată prin concesiune

Dragnea: Autostrada Sudului va fi realizată prin concesiune

1.309
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 4,67)

Liviu Dragnea a arătat că Autostrada Sudului va porni din Bucureşti şi va lega Alexandria, Roşiorii de Vede, Slatina şi Craiova cu podul peste Dunăre de la Calafat şi cu vestul ţării. În plus, vicepremierul a declarat că finanţarea pentru realizarea acestei investiţii va fi asigurată chiar de firmele constructoare. Acestea ar urma să-şi recupereze banii din taxa pe care şoferii o vor plăti pentru a intra pe Autostrada Sudului.

 

„Autostrada Sudului este autostrada Bucureşti-Alexandria-Roşiori-Slatina-Craiova şi cu conexiune la podul peste Dunăre de la Calafat, dar şi spre Lugoj. În luna iunie se finalizează studiul de prefezabilitate, studiu care a început în decembrie. În paralel, s-au realizat destule contacte cu companii străine care să realizeze această autostradă prin concesiune, în sensul executării de către aceste companii, din fonduri proprii, urmând ca ei să-şi recupereze banii din exploatarea autostrăzii”, a declarat Liviu Dragnea.

Vicepremierul a ţinut să precizeze că proiectul Autostrăzii Sudului a fost inclus în programul de guvernare şi că nu va rămâne o promisiune.

 

„Autostrada n-a rămas o simplă promisiune, a fost inclusă în programul de guvernare şi este prinsă în primele zece proiecte majore ale Guvernului României. Este prima mea prioritate, este o promisiune făcută prima dată, mi se pare, chiar aici, la Slatina. Oricum, ea a fost asumată, după aceea, la Alexandria”, a mai spus Dragnea.

„Prin regionalizare, scăpăm de sărăcie”

La Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Olt, vicepremierul a fost rugat de liderii locali ai partidului să ajute regiunea Oltenia, care, în timpul guvernărilor trecute, a fost ocolită de investiţii. Lipsa infrastructurii este o problemă în toate judeţele acestei regiuni. În acest context, Liviu Dragnea a subliniat că salvarea de sărăcie a judeţelor din zona de sud a ţării poate veni de la regionalizare datorită atragerii unor importante fonduri europene.

 

„Prin regionalizare putem să scăpăm de sărăcie. Prin regionalizare vom avea trei paliere de finanţare: fondurile europene, care înseamnă bani adevăraţi, pentru că acolo sunt bani foarte mulţi, bugetele locale şi bugetele regionale. Aceste trei componente de finanţare pot duce la capăt aceste proiecte pe care le dorim cu toţii. Să realizăm în fiecare comună un minim obligatoriu de obiective: apă, canalizare, drumuri, şcoli, dispensare, farmacii, biserici renovate. Tot ce este necesar. Dar nu 100 de obiective. Important e ca, în fiecare an, să avem această abordare strategică”, a spus Dragnea.

 

Vicepremierul a mai spus la Slatina că, în prezent, în toată ţara, sunt deschise 3.500 de şantiere şi, pentru continuarea lucrărilor, se aşteaptă bani de la Ministerul Dezvoltării, dar sumele necesare finalizării respectivelor proiecte începute sunt mult mai mari decât bugetul ministerului pentru anul în curs. Din acest motiv nu vor mai fi deschise noi şantiere şi se vor prioritiza lucrările în derulare, pe primul loc fiind alocarea banilor pentru sistemele de alimentare cu apă în mediul rural.

Sursa: http://www.gazetanoua.ro



2 COMENTARII

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     07-04-2013
    Mesaje
    2

    Hai s-o vedem si pe asta.

  2. #2
    0-day Member
    Data de inscriere
     09-04-2013
    Mesaje
    2

    La treba Dlor,prea multe vorbe.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.