Cetăţeni străini, depistaţi de Serviciul pentru Imigrări Dolj

Cetăţeni străini, depistaţi de Serviciul pentru Imigrări Dolj

784
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Dolj, în trimestrul I – 2013, au organizat o serie de acţiuni cu forţe şi în cooperare cu alte structuri MAI, în scopul combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă. În cadrul acestor acţiuni, au fost depistaţi cu şedere ilegală pe teritoriul României un numar de 15 cetăţeni străini, pentru care, au fost emise:

– două decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care cetăţenii străini sunt obligaţi să părăsească ţara în termen de 15 zile, conform OUG 194/2002, privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare;
– trei comunicări de părăsire a teritoriului României, prin care cetăţenii străini sunt obligaţi să părăsească ţara în termen de 3 zile, conform OUG 194/2002, privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare;
– şapte cetăţeni străini au fost îndrumaţi în vederea punerii în legalitate, fiind interzisă îndepărtarea în cazul acestora, având calitatea de membru de familie al cetăţeanului român;
– trei cetăţeni străini au fost cazaţi în Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică, în vederea îndepărtării de pe teritoriul României.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări Dolj, au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 7112.5 lei, conform O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în România, modificată prin Legea nr.157/2011 si O.U.G 102/2007, privind privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi a cetăţenilor Confederaţiei Elveţiene, cu modificările şi completările ulterioare.

În ceea ce priveşte reglementarea dreptului de şedere, în perioada sus amintită, au fost înregistrate un număr de : – 105 cereri de prelungire a dreptului de şedere temporară;
– 5 cereri de acordare a dreptului de şedere pe termen lung;
– 46 cereri privind acordarea rezidenţei temporare a cetăţenilor U.E. si S.E..E;
– 1 cerere privind acordarea rezidenţei permanente pentru cetăţenii U.E. si membrii de familie;
– 19 invitaţii;
De asemenea, au fost anulate şi revocate un număr de 14 drepturi de şedere temporare,
iar şapte cereri au fost respinse, ca urmare a neîndeplinirii condiţiilor de prelungire a dreptului de şedere.

La sfârşitul trimestrului I – 2013, în evidenţele Serviciului se aflau înregistraţi 1805 cetăţeni non-UE şi cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene.

Facem apel către toţi cetaţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale, la sediul Serviciului pentru Imigrari Dolj, din strada Amaradia nr.32-34, la numarul de telefon 0251/407500, interior 20317, 20323, 20265, sau vizitând site-ul public la adresa www. ori.mai.gov.ro.



1 COMENTARIU

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     09-04-2013
    Mesaje
    0

    Vi de ei,saracii,in urma cu 20 de ani si noi eram vanati prin Vest.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.