Craiova: Grupare specializată în falsificare de carduri, destructurată. Nouă suspecţi au fost...

Craiova: Grupare specializată în falsificare de carduri, destructurată. Nouă suspecţi au fost reţinuţi

682
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Informatice (BCCO) Craiova şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au destructurat, ieri, o grupare infracţională transfrontalieră, specializată în săvârşirea de infracţiuni cu carduri bancare, în România şi alte ţări din Uniunea Europeană. Nouă suspecţi au fost reţinuţi, iar faţă de alţi trei s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru 30 de zile. Estimativ, prejudiciul creat se ridică la circa un milion de euro.
Din cercetări s-a stabilit faptul că, din anul 2012, membrii grupului infracţional organizat au confecţionat, distribuit şi montat aparatură de tip skimming pe ATM – uri din state ale Uniunii Europene.

Potrivit autorităţilor implicate în caz, în noaptea de 5 spre 6 aprilie a.c., în urma cooperării cu poliţiştii B.C.C.O. Craiova – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice şi a unei comisii rogatorii internaţionale solicitate de către procurorii D.I.I.C.O.T., autorităţile judiciare franceze au reţinut patru membri ai grupului infracţional organizat. În camera de hotel în care erau cazaţi suspecţii au fost identificate şi ridicate dispozitive de skimming.

La data de 8 aprilie a.c. poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Craiova, cu sprijinul D.O.S.- I.G.P.R., au oprit în trafic, în municipiul Craiova, un autoturism, în care se aflau trei membri ai grupului infracţional organizat. În urma controlului asupra autoturismului, au fost depistate şi ridicate aparatură şi echipamente destinate săvârşirii infracţiunii de skimming.

Ulterior, au fost efectuate 19 percheziţii domiciliare, dintre care 15 în judeţul Dolj şi 4 în judeţul Hunedoara. În urma percheziţiilor efectuate, la locuinţa unui suspect din Craiova a fost descoperit un laborator în care se confecţiona aparatură pentru clonat carduri.

Persoanele identificate în urma percheziţiilor domiciliare au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, în vederea audierii şi dispunerii de măsuri legale corespunzătoare.

În urma probatoriului administrat în cauză, faţă de nouă suspecţi, cu vârste între 20 şi 55 de ani, dintre care unul din judeţul Hunedoara, iar ceilalţi din municipiul Craiova, s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, faţă de alţi trei suspecţi s-a luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru 30 de zile.

Faţă de membrii grupului infracţional organizat se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificarea de instrumente de plată electronică, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces fără drept la un sistem informatic, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 7 din Legea 39/2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, art. 24, 25 şi  27 din Legea 365/2002 privind comerţul electronic, respectiv art. 42 alin. 1 şi 3, din Legea nr. 161/2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii informatice.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R.. De asemenea, la acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – I.P.J. Dolj, poliţişti ai S.C.C.O. Gorj, ofiţeri D.I.P.I. şi jandarmi.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.