Craiova: Percheziții la membrii unei grupări suspectate de acte de terorism

Craiova: Percheziții la membrii unei grupări suspectate de acte de terorism

1.097
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova efectuează cercetări faţă de membrii unei grupări infracţionale, cetăţeni români şi libanezi,   pentru  săvârşirea   infracţiunii prev. de art. 32 alin. 1 lit. d, alin. 4 şi 5 din Legea nr. 535/2004 (tentativă de acte de terorism) şi a infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, prev. de art. 20 rap. la art. 279 alin. 3 lit. a şi b C. pen. şi trafic de migranţi, prev. de art. 71 alin. 1 din O.U.G nr. 105/2001.

La data de 10 aprilie 2013,  procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat un număr de 6 percheziţii domiciliare  în municipiul Craiova, la locuinţele membrilor grupării şi la sediul unei societăţi comerciale controlate de către aceştia,   în vederea identificării de mijloace de probă.

În fapt, se reţine că Hussein Kassem Ghzayel, 34 de ani, cetăţean libanez,  a  efectuat demersuri în vederea  procurării ilegale a mai multor arme militare letale (pistoale mitralieră, aruncătoare, etc.) şi alte echipamente militare, în scopul comercializării acestora către diferite facţiuni militare/paramilitare din Liban, Palestina şi Siria.

În sarcina membrilor grupării se mai reţine că au racolat şi transportat pe teritoriul României cetăţeni de origine libaneză, sub pretextul efectuării de studii universitare, în scopul transportării ulterioare a acestora, în mod ilegal, pe teritoriul Germaniei.

Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  B.C.C.O. Craiova şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul  IPJ Dolj – SPIR.

Suportul informatic a fost asigurat de către SRI Dolj.

Facem precizarea că faptele învinuitului urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.



3 COMENTARII

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    837

    Din cate intelesai tipu se ocupa cu ak-47

  2. #2
    Oldtimer
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    1160

    ce mai terorist…azi era pe lipscani

  3. #3
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    448

    Foarte bine poate le veneaula vreunii idei sa isi cumpere si asta ne mai lipsea in craiova nu ca nu ar avea lumea pe aici

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.