Prilep şi Craiova, posibilă înfrăţire, după vizita ambasadorului Macedoniei

Prilep şi Craiova, posibilă înfrăţire, după vizita ambasadorului Macedoniei

608
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Prefectul judeţului Dolj, Marius Deca, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Prioteasa şi Ionel Ciobotea subprefectul judeţului, s-au întâlnit cu Ambasadorul Republicii Macedonia în România, ES dr. Pande Lazarevski.

Discuţiile au vizat aspecte legate de dinamizarea relaţiilor culturale şi academice deja existente, precum şi dezvoltarea unor relaţii economice durabile, dar şi posibilitatea iniţierii de afaceri între investitori din judeţul Dolj şi Macedonia.
În cadrul discuţiilor s-a avansat ideea înfrăţiirii oraşelor Prilep şi Craiova.

Ambasadorul Republicii Macedonia în România, E.S. Dl. Dr. Pande Lazarevski a prezentat facilităţile investiţionale din Macedonia, referindu-se în mod special la procedura rapidă de obţinere a autorizaţiilor de construire, la impozitul pe venit care este de 10% şi la facilităţile acordate potenţialilor investitori.

La finalul întrevederii, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat că România și Macedonia sunt legate printr-o veche relație de prietenie, bazată pe un parteneriat solid și respect reciproc. „Ne-a vizitat astăzi, ambasadorul Macedoniei la București, Excelența Sa Pande Lazarovski. Este prima vizită pe care o face la Craiova. Ne-a bucurat foarte mult venirea sa la Craiova, pentru că relațiile dintre cele două țări sunt dintre cele mai bune. De asemenea, ne amintim de vremuri trecute, dar și de dată mai recentă în care o bună parte a studenților care veneau la studii în România urmau cursurile Universității din Craiova.
Excelența Sa ne-a mărturisit că școala românească se bucură de recunoaștere în Macedonia, iar pe de altă parte România a făcut câteva lucruri însemnate față de poporul macedonean. În județul Dolj există o comunitate importantă de macedoneni, care se regăsește la Craiova, Urzicuța și Băilești. Membrii acestei comunități sunt oameni harnici și prosperi, ceea ce spune foarte multe lucruri despre acest popor.
I-am prezentat domnului ambasador județul Dolj, părțile bune și oportunitățile de afaceri și l-am invitat pe Excelența Sa ca, în condițiile în care sunt investitori care doresc să vină, să-i aducă la Craiova. Totodată, l-am invitat pe Excelența Sa să revină în județul Dolj și cu alte ocazii”, a declarat la sfârșitul întâlnirii, găzduite de Prefectura Dolj, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

La rândul său, prefectul de Dolj, Marius Deca, a spus: „Am fost onorați să primim vizita Excelenței Sale, ambasadorul Macedoniei, care și-a prezentat scrisoarea de acreditare președintelui României la începutul lunii martie. Se află într-un turneu în țară, iar astăzi se află la Craiova după ce a fost prezent în județul Prahova. Există o comunitate importantă în județul Dolj. Îmi amintesc cu plăcere de un deputat al comunității macedonene, Liana Dumitrescu, care din păcate nu se mai află printre noi. Îi mulțumim de vizită care sper să creeze o punte între noi și mediul de afaceri din Macedonia”.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.