Ford Craiova lansează producţia motorului EcoBoost de 1,5 litri la sfârşitul lunii

Ford Craiova lansează producţia motorului EcoBoost de 1,5 litri la sfârşitul lunii

627
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Producţia motorului EcoBoost de 1,5 litri în patru cilindri – al cincilea membru al familiei EcoBoost – va debuta la uzinele Ford de la Craiova, România, spre finalul lunii în curs, notează site-ul www.promotor.ro. Alte facilităţi unde se va produce acest motor urmează a fi anunţate în viitor. Al cincilea motor Ford EcoBoost aduce noi inovaţii şi beneficii semnificative pentru clienţii de pe toate pieţele, asigurând taxe mai mici aferente vehiculelor echipate cu motoare de 1,5 litri sau mai mici.

Potrivit promotor.ro, motorul de 1,5 litri beneficiază de tehnologia turbo caracteristică EcoBoost, injecţie directă şi supape cu distribuţia variabilă, fiind proiectat pentru a oferi consum şi mai redus, precum şi niveluri înalte de rafinament, silenţiozitate şi performanţă.

Mai mult, noul propulsor cu bloc-motor din aluminiu şi două axe cu came va prezenta o galerie de admisie integrată în chiulasă şi promite să ofere aceleaşi performanţe în materie de putere şi cuplu ca şi actualul motor EcoBoost de 1,6 litri.
În plus, noul motor EcoBoost 1.5 este primul propulsor Ford care încorporează un ambreiaj controlat de calculator pe pompa de apă acţionată de curea, ceea ce îmbunătăţeşte şi mai mult eficienţa, reducând timpul de încălzire.

„Tehnologia Ford EcoBoost a schimbat felul în care sunt privite motoarele cu benzină şi s-a bucurat de un succes enorm printre clienţi”, a declarat Joe Bakaj, Vicepreşedinte, Powertrain Engineering, Ford Motor Company, citat de promotor.ro. „Noul motor de 1,5 litri extinde şi mai mult angajamentul nostru în ceea ce priveşte motoarele economice EcoBoost atât din punctul de vedere al consumului, cât şi din punct de vedere al unor taxe mai mici pe unele pieţe”.

Sursa foto şi text: www.promotor.ro



4 COMENTARII

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    842

    Tot nu vor sa faca si ei o masina de 5000 euro sau chiar mai jos daca e posibil …

  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     16-06-2009
    Mesaje
    102

    asta inseamna ca mai fac angajari?

  3. #3
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    454

    Ma intreb oare chiar o sa consume atat? dupa ultimele stiri ca sa ajungi la aceste consumuri trebuie sa ai conditii excelente de trafic ceea ce la noi nu este

  4. #4
    Oldtimer
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    1219

    Un pas inainte pentru fabrica de la Craiova !! !! !! !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.