Consiliul Judeţean Dolj suplimentează bugetul infrastructurii de apă, pentru al doilea fir...

Consiliul Judeţean Dolj suplimentează bugetul infrastructurii de apă, pentru al doilea fir de aducţiune de la Izvarna

1.135
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj suplimentează proiectului „Extindere şi modernizare a infrastructurii de apă şi canalizare”, în valoare de 185 milioane euro, cu o sumă de circa 235 milioane euro. Anunţul a fost făcut de preşedintele CJDolj, Ion Prioteasa, la şedinţa colegiului prefectural la care au participat şi primarii din judeţ.

Conform şefului administraţiei judeţene, suplimentarea proiectului vizează în principal realizarea celui de-al doilea fir de aducţiune cu apă de la Izvarna (Gorj), translatarea primului fir de aducţiune de la Izvarna, care în prezent alimentează o parte a Craiovei, nordul judeţului – unde pânza freatică a fost distrusă în totalitate de exploatările de petrol şi gaze, şi alimentarea cu apă a sudului judeţului din sursele Marica şi Gioroc.

„Dincolo de masterplanul de apă în valoare de 185 milioane euro, suntem în negocieri pentru extinderea acestuia şi până în prezent s-a ajuns la o suplimentare de circa 235 milioane euro. Ne dorim, în mod special, să realizăm prin această extindere a masterplanului de apă cea de-a doua aducţiune a firului doi de la Izvarna, care probabil că va costa în jur de 100 milioane euro. În momentul în care vom reuşi acest lucru, trebuie spus că primul fir de aducţiune de la Izvarna, care în prezent alimentează o parte a Craiovei, o vom duce în nordul judeţului, pentru că în această zonă exploatările de petrol şi gaze au distrus în totalitate pânza freatică şi nu se mai poate folosi apa. Pentru sudul judeţului, încercăm să ducem cele două surse de apă de la Marica şi Gioroc”, a spus Prioteasa.

Preşedintele CJ Dolj le-a atras atenţia primarilor că trebuie să supravegheze îndeaproape modul în care se fac exploatările, pentru că au afectat pânza freatică. „Vă rog să fiţi cu mare atenţie atunci când se mai fac exploatări la dumneavoastră în comune şi să nu lăsaţi să ducă la analize nu ştiu ce apă plată, pentru că atunci cu siguranţă va ieşi că este bună de folosit în gospodărie. Apoi, ne vom trezi că apa este infestată cu nitraţi şi nitriţi şi nu poate fi folosită”, a afirmat Ion Prioteasa.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.