Campanie de împădurire la Valea Stanciului: „Nouă ne pasă”

Campanie de împădurire la Valea Stanciului: „Nouă ne pasă”

1.058
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Patru hectare de teren din comuna doljeană Valea Stanciului vor fi împădurite în perioada 18-30 aprilie, în cadrul unei campanii demarate de primăria din localitate, la care participă peste 50 de oameni.

„Cele 4 hectare de pământ vor fi populate cu dafini sălbatici. În zona unde am început să plantăm cei 20.000 de pomi, terenul este degradat, existând oricând pericolul să ne confruntăm cu alunecări de teren. Campania pe care am început-o ieri și o vom desfășura până pe data de 30 aprilie am intitulat-o „Nouă ne Pasă”. Investiția nu a fost făcută pe banii primăriei, ci reprezentanții Asociației Producătorilor Agricoli Dolj au sponsorizat acțiunea. Este prima campanie de acest gen care are loc la noi în localitate”, a declarat Ion Gîngioveanu, primarul comunei Valea Stanciului.

Oamenii apreciază inițiativa autorităților locale, susținând că în zona în care se plantează pomii exista posibilitatea ca terenul să se deplaseze. „Cu cei 20.000 de pomi care vor fi plantați cu siguranță nu vor mai exista probleme. Pădurea se va întinde pe o suprafață de 4 hectare de teren”, a declarat Gherghina Pascu, din comuna doljeană Valea Stanciului.

Primarul localității a mai precizat că în toamna acestui an va mai fi demarată încă o acțiune de plantare a pomilor tot în Valea Stanciului, care se va întinde pe o suprafață de 26 hectare de teren.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.