Aproape 1500 de olteni pierd ajutoarele de la stat

Aproape 1500 de olteni pierd ajutoarele de la stat

846
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Pentru că nu şi-au plătit la timp  taxele şi impozitele la bugetul local, aproape 1500 de persoane din judeţ vor rămanâ, începând cu luna aceasta, fără indemnizaţii de creşterea copilului, alocaţii de sprijin familial şi ajutoare sociale. Ei au la dispoziţie cinci luni să îşi achite datoriile, pentru a putea fi repuşi în drepturi.

Aproape 900 de olteni care primeau alocaţie de sprijin a familiei au fost scoşi de pe lista beneficiarilor de prestaţii sociale. Acestora li se adaugă alţi 483 de datornici din rândul celor care primesc ajutor social şi peste 120 de persoane care au indemnizaţie de creştere a copilului.

Potrivit noilor reglementări legislative, persoanele care nu mai primesc ajutor social de la 1 februarie nu vor mai presta orele de muncă în folosul comunităţii, pe perioada suspendării dreptului.

Reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Inspecţie Socială Olt vor organiza, în perioada următoare şi controale inopinate la primăriile din judeţ, pentru a vedea dacă situaţiile transmise de primari sunt reale.

Mihai Craioveanu



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.