Galerie FOTO: Zi mare pentru uzina Ford de la Craiova. Noul motor...

Galerie FOTO: Zi mare pentru uzina Ford de la Craiova. Noul motor EcoBoost, lansat oficial

821
6
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 4,80)

Ford Motor Company a marcat, astăzi, lansarea producţiei motorului EcoBoost de 1,5 litri, la fabrica sa, de talie mondială, din Craiova, fiind cel de-al doilea motor realizat aici, după premiatul EcoBoost de 1 litru. Pentru producţia noului motor EcoBoost de 1,5 litri şi 180 CP compania Ford a investit la uzina din Bănie 50 de milioane de euro.

Principalele pieţe pentru noul motor vor fi China şi America de Nord, exporturile ajungând, astfel, la o dimensiune globală, spre deosebire de motorul de un litru care era exportat numai către fabricile Ford din Europa, după cum a explicat preşedintele Ford România, Jan Gijsen. „Aceasta arată angajamentul Ford pentru Craiova şi această regiune. Uzina de aici are un rol foarte important în ansamblul flexibilităţii sistemului global Ford de producţie a motoarelor”, a spus preşedintele Ford România.

„Suntem foarte mândri că aceste motoare de succes, această mașină Ford B-MAX, la rândul său apreciată de toți specialiștii în domeniu, care sunt fabricate la Craiova, au reușit să treacă peste granițele țării. Ford România asigură astăzi locurile de muncă pentru peste 4.000 de oameni, la care se adaugă alte câteva sute ale furnizorilor Ford, și iată de ce noi, autoritățile administrației publice locale, suntem alături de conducerea acestei fabrici și ne considerăm parte a acestei echipe. Noi le acordăm tot sprijinul de care au nevoie și le dorim succes”, a declarat şi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Noul motor va fi mai întâi introdus pe piaţa chineză pe noul Ford Mondeo, model ce va fi lansat la finalul acestei luni la Salonul Auto de la Shanghai 2013. Ulterior, noul motor de 1.5 l EcoBoost va echipa modelul Fusion în America de Nord în cursul acestui an, respectiv noul Mondeo în Europa.

Ford are acum capacitatea de a construi 1,6 milioane de motoare EcoBoost anual şi extinde numărul de fabrici care produc motoare EcoBoost în Europa, Asia şi America de Nord. Motorul EcoBoost de 1,5 litri este dotat cu tehnologia turbo EcoBoost, injecţie directă de combustibil şi supape cu distribuţie variabilă, generând puterea unui motor mai mare şi consumul unui propulsor de mici dimensiuni.

Tehnologiile EcoBoost ameliorează atât consumul, cât şi emisiile de CO2 cu până la 20%. În plus, pe unele pieţe sunt oferite reduceri de taxe clienţilor care achiziţionează vehicule echipate cu motoare de 1,5 litri sau mai mici.

Ford a vândut peste 600.000 de vehicule echipate cu motoare EcoBoost la nivel mondial de la debutul gamei în 2009, odată cu lansarea motorului EcoBoost V6 de 3,5 litri. Ford a adăugat motorul EcoBoost de 2 litri în 2010. A urmat apoi motorul EcoBoost de 1,6 litri în 2011, iar anul trecut a fost lansat motorul EcoBoost de 1 litru, câştigând premiul ‘Motorul Internaţional al Anului 2012’. Până la finalul acestui an, aproape 80% din modelele companiei la nivel mondial vor fi echipate cu tehnologia EcoBoost.

Ford produce în prezent la fabrica din Craiova automobile B-MAX şi motoare de 1 litru EcoBoost.



6 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    470

    sincer sa fiu la drumurile noastre nu cred ca o sa consume atat

  2. #2
    Senior Member
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    857

    Nu prea le am cu masinile, asta inseamna ca fac alta masina sau doar un motor care consuma mai putin ?

  3. #3
    Member
    Data de inscriere
     28-08-2012
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    147
    Citat Mesaj initiat de cyborg
    Nu prea le am cu masinile, asta inseamna ca fac alta masina sau doar un motor care consuma mai putin ?

    Motor care consuma mai putin.. Iar motorul respectiv o sa fie implementat si la noul Mondeo

  4. #4
    Oldtimer
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    1236

    multa veselie in poze

  5. #5
    Junior
    Data de inscriere
     04-05-2009
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    53
    Citat Mesaj initiat de cyborg
    Nu prea le am cu masinile, asta inseamna ca fac alta masina sau doar un motor care consuma mai putin ?

    Da, vor produce inca un model la Craiova. A spus presedintele, prezent si el la Ford.

  6. #6
    Racer
    Data de inscriere
     08-01-2011
    Locatie
     In oglinda retrovizoare !!!
    Mesaje
    435

    Ne cumparam si noi un motor ? 3 la 10 mi

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.