Valeriu Zgonea, la Conferinţa preşedinţilor de Parlamente din UE

Valeriu Zgonea, la Conferinţa preşedinţilor de Parlamente din UE

443
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, participă în perioada 22 – 23 aprilie, la Nicosia, la lucrările Conferinţei preşedinţilor de Parlamente din statele membre ale Uniunii Europene, eveniment organizat de Parlamentul din Cipru.

În cursul zilei de astăzi, Valeriu Zgonea a avut o serie de discuţii bilaterale cu şefii delegaţiilor din Franţa, Marea Britanie, Macedonia şi Portugalia, în cadrul cărora Preşedintele Camerei Deputaţilor a discutat cu omologii săi atât despre problemele comunităţilor de români din statele europene, cât şi despre dificultăţile pe care le întâmpină toţi cetăţenii europeni şi măsurile necesare pentru realizarea unei adevărate coeziuni sociale la nivelul Uniunii Europene.
În cadrul lucrărilor Conferinţei preşedinţilor de Parlamente din statele membre ale Uniunii Europene, la sesiunea având ca temă de dezbatere articolul 13 al Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa Uniunii Economice şi Monetare, Valeriu Zgonea a subliniat rolul sporit al parlamentelor naţionale în Uniunea Europeană, exprimând sprijinul cu privire la organizarea şi promovarea unei conferinţe a reprezentanţilor comisiilor relevante din cadrul Parlamentului European şi a reprezentanţilor comisiilor relevante din cadrul parlamentelor naţionale, pentru a dezbate politicile bugetare şi alte aspecte care fac obiectul Tratatului menţionat.
„Considerăm utilă o convenţie permanentă, independentă, pe format de conferinţă, care să unească parlamentele naţionale şi Parlamentul European, pentru a dezbate principalele reforme în desfăşurare privitoare la Uniunea Economică şi Monetară. O astfel de conferinţă ar creşte influenţa parlamentelor naţionale, oferindu-le oportunitatea de a adopta o poziţie pro-activă în cadrul acestui proces”, a precizat Valeriu Zgonea.
Mâine, 23 aprilie 2013, Preşedintele Camerei Deputaţilor va susţine o alocuţiune în cadrul sesiunii cu tema “Coeziunea socială în vremuri de austeritate – ce pot face parlamentele naţionale”, România fiind interesată de promovarea unei Uniuni puternice, capabile să ofere un viitor mai bun tuturor cetăţenilor săi.
Conferinţa preşedinţilor de Parlamente din statele membre UE supraveghează coordonarea activităţilor interparlamentare la nivelul UE şi reuneşte preşedinţii Parlamentelor statelor membre şi al Parlamentului European.

 

Sursa: http://www.oltenasul.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.