Doljul printre judeţele cu număr mare de tichete “Rabla 2013″

Doljul printre judeţele cu număr mare de tichete “Rabla 2013″

666
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Numărul mare de maşini mai vechi de zece ani îi asigură judeţului Dolj un număr considerabil de tichete valorice din Programul „Rabla 2013”. Conform datelor oficiale, la ora actuală, în parcurile auto din judeţul nostru se găsesc aproximativ 100.000 de astfel de autoturisme.  Calendarul Programului „Rabla 2013” arată că sesiunea de depunere şi validare a dosarelor colectorilor şi dealerilor auto debutează luni şi va dura două săptămâni. Urmează ca din 15 mai 2013, tichetele valorice să fie distribuite de Administraţia Fondului pentru Mediu, repartizarea acestora nefiind egală în fiecare judeţ, ci va ţine cont de numărul maşinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judeţene. În acest an, Ministerul Mediului va emite, prin intermediul AFM, 20.000 de tichete pentru Programul „Rabla”, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice şi 3.000 de tichete pentru instituţiile publice.

135 de milioane de lei
Doljenii trebuie să ştie că la achiziţionarea unei maşini noi se va utiliza un singur tichet valoric, iar în maximum 45 de zile de la intrarea în posesia proprietarului, acesta îl poate depune la dealerul auto de unde se doreşte autoturismul respectiv. Pentru evitarea traficului cu tichete valorice, s-a decis ca termenul în care proprietarul unui autovehicul obţine certificatele de distrugere, de radiere şi tichetul să fie de maximum 10 zile. Programul „Rabla” din acest an, al cărui buget, în 2013, este de 135 milioane lei, se va desfăşura într-o singură etapă, iar termenul-limită în care acestea vor fi acceptate este 20 noiembrie 2013, dată la care are loc şi încheierea sesiunii.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.