Judecătoria Craiova a admis cererea procurorilor de prelungire a arestului preventiv pentru...

Judecătoria Craiova a admis cererea procurorilor de prelungire a arestului preventiv pentru Iulian Siclitaru

1.606
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Judecătoria Craiova a judecat şi a admis, astăzi, cererea procurorilor Parchetului, pentru prelungirea arestării preventive a lui Florin Iulian Siclitaru, craioveanul de 24 de ani care i-a ucis, luna trecută, pe Andrei Dragomir şi Cosmin Băbălău, în urma unui accident auto. La Judecătoria Craiova au venit şi părinţii lui Cosmin Băbălău, unul dintre tinerii ucişi în accident.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au cerut prelungirea cu 30 de zile a arestului preventiv pentru Florin Iulian Siclitaru, care este acuzat de ucidere din culpă cu consecinţe grave şi părăsirea locului faptei fără încuviinţarea organelor judiciare.

Siclitaru a fost arestat preventiv pe 1 aprilie a.c., la o zi după ce, aflându-se la volanul unui Mercedes, a spulberat doi tineri care traversau pe o trecere de pietoni de pe „Calea București” din Craiova. Andrei Dragomir și Cosmin Băbălău nu au avut nicio şansă, fiind ucişi pe loc în urma impactului.

Potrivit oradedolj.ro, în referatul cu propunerea de arestare preventivă a tânărului, procurorul de caz a consemnat: „se constată că inculpatul a săvârşit două fapte – una din culpă – uciderea, cu consecinţe grave întrucât vorbim despre două victime, iar cea de-a doua cu intenţie, în scopul de a-şi asigura scăparea. Este vorba despre părăsirea locului accidentului. În plus, persoana inculpatului nu este la prima încălcare a legii penale”, după cum a declarat procuror Nicolae Uncheşelu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Florin Iulian Siclitaru este judecat, într-un alt dosar, pentru vătămare corporală. Potrivit procurorilor, anul trecut, în luna august, Siclitaru l-a bătut pe Bogdan Nicolae Mitruţoiu în stradă, victima având nevoie de 25-30 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Pe 18 aprilie instanța a amânat cauza, pentru că nu s-au prezentat martorii, iar următorul termen este pe 9 mai a.c., mai scrie oradedolj.ro

„Numărul de înmatriculare al automobilului nu corespunde, de asemenea şi numele autorului este scris greşit, iar poziţia în care se află corpurile nu este cea de la accident”, a declarat Emil Băbălău jurnaliştilor, precizând că va contesta expertiza tehnică.
În momentul în care Iulian Siclitaru intra în judecătorie, mama lui Cosmin Băbălău a strigat de durere: “Criminalule, ne-ai omorât copilul!”, a afirmat Emil Băbălău, tatăl lui Cosmin Băbălău, prezent şi el la Judecătoria Craiova.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.