Ion Prioteasa: „Demisionez din această funcţie, cu regretele de circumstanţă”

Ion Prioteasa: „Demisionez din această funcţie, cu regretele de circumstanţă”

1.030
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Ion Prioteasa şi-a anunţat, în urmă cu câteva minute, demisia de la conducerea PSD Dolj. Acesta a afirmat că va rămâne un simplu membru.

Declaraţie Ion Prioteasa:

„A fost o zi grea… Este o conferinţă mai neobişnuită, mai precis o declaraţie politică pe care vreau s-o fac. Am ales această declaraţie de presă, pentru a aduce câteva precizări legate de ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp, pentru că s-a vorbit mult de persoana mea şi, implicit, de funcţia politică pe care o deţin în cadrul PSD Dolj. Am să încep cu Congresul PSD de la Bucureşti, care, aşa cum s-a văzut şi s-a comentat îndelung, a adus două funcţii de vicepreşedinte pentru Organizaţia Judeţeană Dolj. Eu nu am câştigat funcţia de vicepreşedinte, pentru caream candidat. Dar, era şi foarte dificil din punct de vedere tehnic, ca o organizaţie judeţeană, indiferent de potenţialul ei exprimat la ultimele alegeri locale şi parlamentare de anul trecut, dar şi în alte împrejurări, să aibă trei vicepreşedinţi în Biroul Central al PSD. De altfel, ţinta mea a fost de vicepreşedinte regional şi nu cea de vicepreşedinte la nivel naţional al PSD. Dar, nu cred că mai este o noutate pentru nimeni faptul că în cadrul Organizaţiei PSD Dolj există de mai multă vreme neînţelegeri, disfuncţionalităţi care au slăbit unitatea echipei, discuţii transmise şi la nivelul conducerii centrale ale PSD de către anumite persoane interesate să creeze aparenţa unor noi centre de putere în filială”.

Fac o precizare strictă: Primisem acordul conducerii PSD să mă ocup de organizarea Conferineţi judeţene de alegeri, cum era şi firesc, având în vedere funcţia pe care o deţin. Apoi, principiul „echipa câştigătoare nu se schimbă”, evocat duminică seara chiar şi de preşedintele PSD, prim-ministrul Victor Ponta, nu avea cum să fie desconsiderat la Dolj. Surpriza a fost descumpănitoare, în sensul recomandării de a se găsi o soluţie amiabilă, adică neconvulsivă, prin care să eliminăm posibilitatea depunerii a două candidaturi pentru preşedinţia organizaţiei judeţene, pentru că exista posibilitatea fracţionării acesteia. Calea de compromis însemna ca unul să rămână la judeţ, iar celălalt să candideze la funcţia de vicepreşedinte pe regiune, cu susţinerea deplină a delegaţiilor din Dolj şi înţelegerea de riogoare conform uzanţelor în astfel de împrejurări. Acesta a fost şi motivul pentru care s-a decis amânarea organizării de alegeri în judeţul Dolj. Mai clar, având mandatul  de vicepreşedinte dobândit la Copngresul PSD, urma să apar în plenul Conferinţei de alegeri şi să renunţ la funcţia de vicepreşedinte PSD deţinută statutar. Ce s-a întâmplat în laboratoarele strategice nu am idee, dar ştiu deznodământul, aşa cum îl ştiţi şi dumneavoastră. Nedumerirea mea derivă din faptul că nu ştiu din care motiv mi s-a recomandat faptul să candidez la funcţai de vicerpreşedinte naţional şi nu la cea de vicepreşedinte regional. Sunt destule întrebări fără răspuns. 

Ceea ce vreau să afirm în faţa dumneavoastră cu acest prilej este că organizaţia PSDDolj, de la alegerile locale din vara lui 2008, când am învins un reprezentant marcant al PDL  la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj (Radu Berceanu n.r.), până în iarna trecută la alegerile parlamentare, a obţinut sistematic rezultate peste media pe ţară a celorlalte organizaţii social-democrate.

Mai mult, nu departe  de acum un an eram considerat preşedintele de Consiliu Judeţean cotat cu cel mai mare grad de încredere, 81% dintre preşedinţii consiliilor judeţene din ţară. Practic, de mai multă vreme a fost declanşată o campanie perfidă de obturare  a imaginii mele publice, de desconsiderare a atribuţiunilor pe care le aveam în temeiul statutului partiduluiţ, făcându-se resimţite centre de putere la nivelul conducerii organizaţiei judeţene Dolj, care au procedat fără nicio consultare colegială, la numiri de oameni în funcţii de decizii la nivelul serviciilor deconcentrate, generând confuzie. În aceste circumstanţe înţeleg să procedez în singura manieră cu putinţă care să evite ruperea organizaţiei judeţene la a cărei unitate, coerenţă şi forţă am aparticipat nemijlocit. De aceea, cred că singura soluţie în momentul de faţă este demisia din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Dolj a PSD rămânând un simplu membru de partid. 

Le mulţumesc primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor organizaţiilor locale ale PSD, tuturor miliotanţilor noştri care m-au sprijinit în tot demertsul meu conctructiv şi care mi-au tran smis mesaje de încurajare în ultima vreme, chiar şi astăzi.

În continuare, o spun cu toată forţa, că este hotărârea mea în exclusivitate. Nu sunt împins sau forţat să iau această decizie şi nici nu sunt şantajat sau şantajabil cum se încearcă sî se inducă opiniei publice. De asemenea, nu am să mă duc europarlamentar la Bruxelles, ci rămân preşedintele Consiliului Judeţean Dolj pentru următorii trei ani. Le sunt dator celor aproape 200.000 de doljeni care m-au creditat cu vorul lor în urmă cu un an, urmând să mă apropii cu şi mai multă forţă asupra problemelor reale de interes pentru judeţ şi pentru administraţiile publice locale.

Rămân devotat partidului şi construcţiei politice pe caream reuşit să o creem în judeţul Dolj. Uşa mea este în continuare deschisă primarilor din judeţul Dolj.

În calitatea mea de preşedinte al organizaţiei Dolj a PSD, demisionez din această funcţie cu regretele de circumstanţă, nedorind să complic jocurile de culise orchestrate de oameni ahtiaţi  de efemera putere politică. Doresc ca nimeni să nu lege demisia mea de rezuiltatul alegerilor din cadrul Congresului partidului. A fost o competiţie şi, aşa cum am spus-o înainte să intru în cursă, fiecare dintre cei care şi-au depus candidatura meritau să câştige. Vă mulţumesc!” 



2 COMENTARII

  1. #1
    A%%
    Junior
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    52

    Asta este ”politica” din Romania, dle Prioteasa. Tot un fel de PCR cu diverse nume…Dvs vroiati mai multa democratie? Eh, ar fi fost buna acum, nu? Din pacate, vedeti dvs, lucrurile merg tot ca pe vremea tovarasilor. Meritocratia e un vis in Romania.
    Oricum, desi eu nu sunt psd-ist, v-as vota ca primar la viitoarele alegeri si sunt sigur ca ati castiga, chiar si numai ca independent.
    Data viitoare acordati o atentie mai mare la ce echipa va faceti si cum negociati cu sefii tinand cont de popularitatea de care va bucurati in Craiova. Ei au nevoie de dvs, nu dvs de cei de la Bucuresti si, mai important decat asta, cetatenii au nevoie de unul de-ai lor, devotat unor cauze nobile.
    Sa speram ca mai ramas ceva nobil in vana acestui popor. Multa sanatate!

  2. #2
    0-day Member
    Data de inscriere
     22-04-2013
    Mesaje
    10

    Aista e jocul politic,cel putin se retrage,nu intra la puscarie ca alti alesi.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.