Craiova: Salubritatea demarează o campanie de combatere a căpuşelor

Craiova: Salubritatea demarează o campanie de combatere a căpuşelor

804
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

O campanie de dezinsecție care vizează, în principal, combaterea căpușelor va fi demarată luni, 29 aprilie 2013, de SC Salubritate Craiova SRL, acțiunea urmând să se desfășoare într-un interval de două zile.

Lucrătorii societății vor interveni în zona parcurilor din Craiova dar și a spațiilor verzi din jurul locurilor de joacă, suprafața totală pe care se vor efectua stropiri fiind de 100 de hectare.

Substanța care va fi folosită în cadrul acestei activități se numește Extratox, face parte din grupa a treia de toxicitate și este avizată de Ministerul Sănătății. Pentru a preveni incidentele cauzate de campanie de dezinsecție, Salubritate Craiova a făcut publică această acțiune, prin anunț într-un cotidian local, dar a notificat în acest sens și spitalele, unitățile fitosanitare și asociațiile de crescători de albine de pe teritoriul Craiovei.

„Am decis să organizăm această campanie având în vedere că urmează o perioadă de mini-vacanță, în care craiovenii vor ieși în parcuri și zone cu multă verdeață, și, astfel, riscul de a fi mușcați de căpușe va fi mai mare”, a spus Cristian Popescu, directorul general al SC Salubritate Craiova SRL.



2 COMENTARII

  1. #1
    Oldtimer
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    1248

    buna initiativa

  2. #2
    Senior Member
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    865

    Nici nu stiam ca sunt capuse in oras …

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.