Craiovenii, lăudaţi pentru colectarea deşeurilor electrice

Craiovenii, lăudaţi pentru colectarea deşeurilor electrice

504
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Peste 15.000 kilograme de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) au fost adunate în cadrul colectei organizate pe 26 şi 27 aprilie la Craiova. Parteneri în această acţiune au fost Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, Primăria Municipiului Craiova şi SC Salubritate Craiova SRL.

Mai mult de 550 de craioveni au înţeles importanţa colectării şi reciclării deşeurilor electrice şi s-au implicat în acţiunea de colectare din oraşul lor. Peste 200 de apeluri s-au înregistrat la numerele de telefon puse la dispoziţia cetăţenilor pentru serviciul de preluare de la domiciliu a deşeurilor electrice grele sau voluminoase. Acestea sunt 0752.897.638/0720.897.638 şi pot fi în continuare apelate de cetăţenii care deţin astfel de deşeuri, de luni până sâmbătă, între orele 9.00-17.00. Echipa Asociaţiei RoRec va prelua echipamentele electrice, în mod gratuit, de la domicilii sau sedii de firme.

“Le mulţumim autorităţilor locale, Primăriei şi Poliţiei craiovene, precum şi SC Salubritate Craiova SRL, pentru implicarea deosebită în realizarea acestei acţiuni de colectare. Succesul înregistrat este meritul fiecărei persoane care a contribuit, într-un fel sau altul, fie la organizarea colectei, fie la strângerea deşeurilor electrice, ca deponent. De asemenea, apreciem şi interesul presei craiovene faţă de acţiunea desfăşurată. La Craiova s-a demonstrat în acest weekend că, fiind cu toţii uniţi în aceeaşi misiune de protecţie a mediului, rezultatele sunt mult mai eficiente!”, a declarat Dan Burciu, reprezentant local al Asociaţiei RoRec.

Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizaţie non-profit, înfiinţată de zece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Practic, RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi se ocupă de toate activităţile necesare colectării, tratării, refolosirii, reciclării şi recuperării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), asigurând, în acelaşi timp, eliminarea în siguranţă şi protecţia mediului, în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.

Foto: oltenasul.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.