Primul an de guvernare USL

Primul an de guvernare USL

458
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Astăzi se împlineşte un an de la preluarea guvernării de către Uniunea Social Liberală, iar bilanţul acestui an de guvernare ne arată că suntem pe drumul cel bun.

Guvernul Ponta a reuşit să reîntregească salariile bugetarilor, să le dea pensionarilor înapoi banii luați de guvernarea Boc, să indexeze pensiile cu inflaţia şi să crească salariul minim. Am scăpat de “băieţii deştepţi” din energie şi am oprit “furtul” din bani publici la companii și instituții ale statului, precum Poşta Română şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate.

Cea mai importantă realizare constă în faptul că am reușit să stabilizăm țara din punct de vedere economic.
România este una dintre puţinele ţări europene care au înregistrat o creştere economică în 2012, iar pentru 2013 estimăm că vom avea una dintre cele mai ridicate rate de creştere economică din Uniunea Europeană.

Pentru prima dată în istoria postdecembristă, România are un sold al comerţului exterior pozitiv, fiind înregistrată o creştere de 8% a exporturilor şi de doar 1% a importurilor.

În plus, țara noastră și-a respectat angajamentele asumate la nivel european, de a reduce deficitul bugetar sub 3%. De altfel, diferența dintre veniturile statului și cheltuielile înregistrate în primele trei luni ale lui 2013 a fost de 4,1 miliarde de lei, mai mică decât valoarea prognozată de 4,3 miliarde de lei.

Acest lucru indică faptul că România nu mai crește pe datorie. Datoria externă pe termen scurt la 31 ianuarie 2013 este în scădere cu 3,6% faţă de 31 decembrie 2012, în vreme ce datoria externă pe termen mediu şi lung a crescut cu doar 1,7% faţă de 31 decembrie 2012.

Toate aceste lucruri au făcut ca numărul de salariaţi în economie să se majoreze cu 70.000 în perioada aprilie 2012 – februarie 2013. Şomajul a înregistrat o scădere accentuată – în luna februarie 2013 a scăzut la 6,7%.

Desigur, mai sunt multe lucruri pe care trebuie să le facem, dar rezultatele ultimului an îmi dau speranța că România se îndreaptă acum în direcția pe care ne-o dorim.

Voi ce credeți că s-a schimbat în bine în ultimul an?

Sursa: zgonea.ro



3 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    27

    cu siguranta se puteau face mai multe,dar ei au ales partea cea mai usoara ca si alti asi spune ”promisiuni doar”

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     13-12-2006
    Locatie
     aici
    Mesaje
    485

    nenea al doilea -treilea sef al tarii… deputat de Dolj….o intrebare umila…..de ce Doljul are cea mai mare rata a somajului din tara????de ce judetele pesediste din sudul tarii sunt cele mai sarace????restul e vorbarie goala si o apologie a dusa lui Boc….maimutoiule…..

  3. #3
    De-al casei
    Data de inscriere
     16-11-2012
    Locatie
     Somewhere on Earth
    Mesaje
    321

    Bla, bla, bla, vorbarie multa, fapte putine. E usor sa te bati cu pumnul in piept, sa arunci vina pe cei ce au fost si sa uiti ca si tu ai vina ta. E usor sa promiti si sa nu faci. Cine sa te traga la raspundere oare ?

    "Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj."Ion Creanga"Niciodata nu este mai injosita specia umana decat atunci cand ignoranta este inarmata cu puterea."Voltaire"Somnul ratiunii naste monstri."Goya"Un popor de oi naste un guve de lupi." Edward R. Morrow

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.