Clanurile Izdrăilă şi Strugure, săltate pentru trafic de persoane

Clanurile Izdrăilă şi Strugure, săltate pentru trafic de persoane

305
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Oamenii legii au efectuat 25 de percheziţii domiciliare în Slatina, Balş, Piatra-Olt şi Milcov, la cei consideraţi ca făcând parte din grupul infracţional organizat. Inculpaţii ar fi trimis persoane la cerşit şi pentru prostituţie în Marea Britanie şi Italia. Victimele grupării erau din judeţele Olt, Dolj, Bacău, Braşov, Buzău, Giurgiu, Teleorman şi Vâlcea.

 

„În fapt, se reţine că membrii grupării au recrutat şi exploatat în Anglia şi Italia, prin obligarea la practicarea prostituţiei şi cerşetoriei, un număr de peste 200 de victime, obţinând din activitatea infracţională suma de peste 500.000 euro”, se arată într-un comunicat DIICOT.

 

Faţă de membrii grupului infracţional organizat se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, fals intelectual şi fals privind identitatea.

Magnatul şi Strugure, liderii grupării

Potrivit anchetatorilor, liderii grupării sunt Sorin Florin Izdrăilă, cunoscut drept Sorin Magnatul, de 28 de ani, şi Florin Tudor, zis Strugure, ambii din cartierul slătinean Clocociov. Împreună cu aceştia, miercuri dimineaţă, la sediul SCCO Olt, au fost aduse alte părţi învinuite, printre care şi Janir Izdrăilă, cunoscut drept Geani Versace de Olt. Un alt cunoscut al oamenilor legii este Ene Mozoc, zis Hari, condamnat în dosarul „Mafiotu’“ la mulţi ani de puşcărie. Acesta este şi el cercetat pentru trafic de persoane. Pe lângă aceştia, poliţiştii au adus la audieri şi mai multe victime ale reţelei.

 

„La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt urmează a fi audiate 100 de persoane, urmând ca după finalizarea audierilor, faţă de învinuiţi să fie dispuse măsurile legale în cauză”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Acţiunea procurorilor olteni a fost efectuată cu sprijinul BCCO Craiova, IJJ Olt, SAS Olt, IPJ Olt, Brigada Mobilă „Fraţii Buzeşti” Craiova, suportul tehnic fiind asigurat de SRI.

Versace de Olt, „client” al poliţiştilor

Geani Versace de Olt este nepotul lui Sorin Magnatul, fiind fiul surorii acestuia. El a fost reţinut, în martie 2012, după ce a încercat să mituiască un poliţist al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. Versace de Slatina urma să susţină proba practică pentru obţinerea permisului de conducere. În acest sens el a contactat un agent din cadrul Serviciului de Permise pentru a-i facilita promovarea probei, promiţând în schimb suma de 150 de euro. Agentul de poliţie a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi Izdrăilă a fost surprins în flagrant în timp ce oferea banii.

Pentru această infracţiune, Geani a fost condamnat la zece luni după gratii de Tribunalul Olt, pedeapsa sa fiind mărită de Curtea de Apel Craiova la un an. Cele două decizii nu sunt însă definitive, ultimul cuvânt urmând să-l aibă magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Primul termen pentru acest dosar este pe 15 mai. Janir Izdrăilă a mai fost condamnat definitiv la închisoare, în trecut, pentru conducere fără permis.

Sursa: http://www.gazetanoua.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    Oldtimer
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    1286

    se castiga bine din cersit

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.