Craiova: Ceremonie militară dedicată celebrării Zilei Independenţei de Stat a României

Craiova: Ceremonie militară dedicată celebrării Zilei Independenţei de Stat a României

410
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Instituţia Prefectului Judeţului Dolj a organizat la  Monumentul Independenţei din Craiova, o ceremonie militară dedicată celebrării ZILEI INDEPENDENŢEI DE STAT A ROMÂNIEI, ZILEI VICTORIEI NAŢIUNILOR UNITE ÎN CEL DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL ŞI ZILEI EUROPEI. Cu acest prilej Prefectul Judeţului Dolj, Marius Cristinel Deca a transmis următorul mesaj:

“Fraţi români și frați europeni,  9 mai  este o dată cu multiple semnificații- este Ziua Independenţei României, Ziua Victoriei Naţiunilor Unite în cel de-al doilea război mondial și Ziua Europei.

Retrospectiv vorbind, la 9 mai 1877,  Parlamentul ţării proclamă „Independenţa absolută a României”, prim ministrul Mihail Kogălniceanu declarând oficial că: ‘’Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare”. Astfel Camera Deputaților și Senatul votează moțiunea de proclamare a independenței prin care se lua la cunoștință că „rezbelul între România și Turcia, că ruperea legăturilor noastre cu Poarta și independența absolută a României, au primit consacrarea lor oficială”.

Totodată Europa aniverseză la 9 mai Ziua Victoriei Naţiunilor Unite în cel de-al doilea război mondial și sfârșitul unui conflict soldat numai la nivel European cu zeci de milioane de de victime. România a participat din plin la acest conflict fapt atestat de sacrificiul a sute de mii de tineri români care și-au pierdut viața. A fost o perioadă tristă pe care nu trebuie să o uităm .

Dar nu în ultimul rând sărbătorim și “Ziua Europei” aceasta este un simbol  al păcii și unității,  un moment menit să promoveze unitatea în rândul europenilor.

Vă invit, dragi români și dragi europeni, să participăm cu toții la construcția Europei unite în  solidaritate și armonie, așa cum steagul Europei este un simbol al unității, al colaborării și armoniei”.



1 COMENTARIU

  1. #1
    A%%
    Junior
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    61

    Sarbatorim o zi in care Romania a pierdut razboiul si o mare parte a teritoriului. Slugarnici si ignoranti.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.