Dan Şova: „Craiova-Piteşti ar trebui să fie finalizată până la alegerile din...

Dan Şova: „Craiova-Piteşti ar trebui să fie finalizată până la alegerile din 2016”

698
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 3,00)

Cele trei tronsoane de autostrăzi ce se realizează în concesiune – Comarnic-Braşov, Centura Sud şi Craiova Piteşti, ar trebui să fie finalizate până la alegerile din 2016, a declarat, duminică, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional, Dan Şova.

„Sunt trei proiecte de concesiune: Comarnic-Braşov, Centura Sud şi Craiova Piteşti. Toate sunt în derulare. Centura Sud şi Comarnic Braşov au aceleaşi termene, sunt în derulare în acelaşi timp. Craiova – Piteşti este întârziată cu două luni faţă de ele. Noi am spus că desemnăm câştigătorul în luna octombrie la Comarnic -Braşov, în noiembrie la Centura Sud şi în decembrie la Craiova-Piteşti şi toate ar trebui să se termine – cea care poate dura mai mult tot Comarnic-Braşov rămâne, pentru că celelalte două sunt în câmpie – până la alegerile din 2016”, a spus Şova, la un post de televiziune.

Referitor la Craiova-Piteşti, acest tronson se va finaliza tot până în 2016, conform ministrului. „Este un tronson mai lung, fiind de peste 120 de kilometri, dar are avantajul că este pe câmpie”.

Pentru Craiova-Piteşti cinci asocieri au depus oferte pentru atribuirea contractului de concesiune de lucrări publice privind proiectarea, construcţia, finanţarea, operarea şi întreţinerea autostrăzii: Obrascon Huarte Lain SA şi Ohl Zs (ambele din Spania ); China Communications Construction Company ltd, Dogus Insaat Ve Ticaret SA (Turcia) şi Egis Projects (Franţa ); Spedition UMB, Tehnostrade şi Vectra Service (România); Strabag AG, Strabag Se (Austria), Vinci (Franţa), Vinci Construction Grands Projets (Franţa), Vinci Construction Terrassament (Franţa), Aktor Concessions (Grecia) şi Aktor (Grecia); Impregilo Spa şi Salini Spa (Italia).

Sursa: AGERPRES



1 COMENTARIU

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     02-04-2013
    Mesaje
    101

    Hai sa o vedem ..si pe asta!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.