Liceeni din Craiova, sfătuiţi să fie „SMART” – Caravana Samsung a ajus...

Liceeni din Craiova, sfătuiţi să fie „SMART” – Caravana Samsung a ajus la C.N. „Carol I”

1.202
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Liceeni de clasa a X-a şi a XI-a de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova au intrat, astăzi, în Caravana Samsung – un proiect demarat în urmă cu doi ani în scopul susţinerii orientării profesionale şi a dezvoltării personale a elevilor de liceu.

Câteva sute de elevi au participat la “orele smart”, desfăşurate în cadrul Campaniei „Trends of Tomorrow”, primind sfaturi utile de la cei mai buni specialişti din domeniul resurselor umane şi ai Companiei Samsung.
Un simplu click vă poate schimba viaţa, folosiţi tehnologia în favoarea voastră, făceţi-vă remarcaţi şi alegeţi-vă o profesie pe care să o practicaţi cu pasiune. Fiţi SMART!„, au fost printre primele sfaturi primite de tineri de la moderatorii orelor „smart”.

În era internetului, a evenimentelor care se petrec cu o rapiditate năucitoare, să fii informat înseamnă să ştii şi să contezi! „Piaţa muncii este extrem de dificilă. Nu mai este suficient să spui că ştii, că vrei sau că poţi. Trebuie să o dovedeşti, să arăţi că ai competenţele necesare, voinţa, ambiţia şi pasiunea necesare să te faci remarcat în faţa angajatorilor”, le-a explicat elevilor Aurora Mateiuc, specialist eJobs în domeniul resurselor umane.

În altă ordine de idei, cea mai mare provocare la care au fost supuşi tinerii a fost invitaţia de a se gândi la ceea ce vor să facă în viitor. O întrebare aparent simplă, însă extrem de dificilă.

Destul de tăcuţi şi rezervaţi în faţa moderatorilor la început, liceenii şi-au făcut curaj şi au interacţionat şi reacţionat pozitiv la provocările lansate. „Vreţi să fie altcineva responsabil de viitorul vostru, vreţi ca altcineva să ia decizii în locul vostru?”. Evident, nu! „Vrem să fim cei mai buni!”, au reacţionat elevii.

Tinerii au fost invitaţi să răspundă câtorva întrebări esenţiale legate de profesia pe care şi-ar dori să o practive în viitor, despre informaţiile pe care le au referitor la piaţa muncii, competenţele şi aptitudinile pe care le deţin pentru a fi luaţi în calcul de companiile de recrutare şi în cele din urmă de angajatori.
În plus, despre punctul de plecare, „banalul” CV, s-a vorbit în egală măsură, acesta regăsindu-se în prezent şi sub alte forme. Spre exemplu, pagina personală de Facebook este o carte de vizită la care angajatorii au acces şi care poate fi un atu în faţa lor. Ori, din contră. „În prezent, formele de angajare, joburile, nu se mai găsesc în vechile tipare. Companiile au în vizor site-urile de socializare, pe care voi le utilizaţi zilnic. Fiţi deştepţi, prezentaţi-vă în cel mai decent şi frumos fel, evidenţiaţi-vă atuurile, publicaţi-vă experienţele de voluntariat, aptitudinile şi experienţelşe şcolare, pentru că totul se contorizează”, au fost sfătuiţi tinerii.

Tinerii mi-au părut receptivi, implicaţi şi dornici să afle ce pot face pentru a fi remarcaţi, pentru a fi SMART. La început au fost puţin rezervaţi, probabil s-au simţit timoraţi să vorbească în faţa unui „public” mare, însă provocările noastre i-au determinat la dialog„, a mărturisit Roxana Firoiu, din cadrul Companiei Samsung.

Caravana Samsung se va muta, mâine, la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, unde alte sute de elevi vor participa la orele „smart”.

Mai multe poze gasiti aici



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.