Alin Mitrica a participat la” Întâlnirea de Afaceri România-Spania”

Alin Mitrica a participat la” Întâlnirea de Afaceri România-Spania”

637
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În cursul acestei zile, secretarul de stat Alin Mitrică a participat, în calitate de speaker principal, la întâlnirea de afaceri România – Spania – panel “Sfaturi utile pentru investitorii spanioli și perspective de utilizare a fondurilor europene în perioada de programare 2014-2020”.
Acest eveniment a fost organizat de Ambasada Spaniei la București, Secția Comercială, și de Camera de Comerț și Industrie a României, reunind peste 50 de firme spaniole și românești din domeniul juridic, consultanță și construcții.
Alături de Secretarul de Stat Alin Mitrică au mai participat: domnul deputat Ovidiu Silaghi, Președinte al Comisiei de Afaceri Europene în cadrul Camerei Deputaților, Managerul general pentru România al Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare, domnul James Hyslop, Vicepreședinte al Garanti Bank Romania, domnul Cagri Memisoglu, și domnul Daniel Tienda, manager asociat în cadrul firmei de avocatură “Martinez Echevarria Perez Ferrero”.
În discursul pe care l-a susținut, domnul Alin Mitrică a făcut o prezentare a etapei în care se află România în negocierile pe marginea Acordului de Parteneriat cu Comisia Europeană și a viitoarei perioade de programare 2014-2020: “Încă de la început, aș dori să subliniez faptul că, sub directa coordonare a Ministerului Fondurilor Europene, viitoarea perioadă de programare 2014-2020 a devenit prioritatea numărul unu pe agenda autorităților romane.
În cursul acestui an am intensificat eforturile noastre de a accelera acest proces, în vederea respectării tuturor angajamentelor luate față de Comisia Europeană și a termenelor asumate pentru simplificarea documentelor de programare. Suntem conștienți de faptul că, pentru următoarea perioadă de programare, este foarte important pentru România să utilizeze fondurile europene într-o manieră cât mai eficientă. Astfel, Ministerul Fondurilor Europene are obiectivul major de a îmbunătăți calitatea viitoarelor documente de programare, în conformitate cu noile cerințe europene, și pornind de la experiența acumulată în anii precedenți.
În ceea ce privește acțiunile întreprinse până în prezent pentru a simplifica documentele de programare, ne-am concentrat pe dezvoltarea cadrului de consultări la toate nivelurile, pentru a ne asigura ca viitoarele priorități financiare vor fi create pe baza nevoilor reale ale principalilor beneficiari.
Analizele socio-economice au indicat faptul că autoritățile române au reușit să formuleze o primă propunere privind prioritățile de finanțare în cadrul celor 11 Obiective Tematice ale Strategiei Uniunii Europene 2020. Lista priorităților urmează să fie definitivată după consultările cu beneficiarii din cadrul instituțiilor centrale și locale, reprezentanții societății civile, academice și culturale.”
În ceea ce privește condiționalitățile ex-ante, secretarul de stat Mitrică a precizat: „O altă prioritate pentru România în procesul de programare a fost să se asigure că acele conditionalități ex-ante stipulate în Regulamentele europene vor fi îndeplinite. Astfel, Guvernul României a aprobat în martie 2013 Memorandumul de asumare și îndeplinire a conditionalităților ex-ante, în contextul desemnării și aprobării documentelor de programare pentru fondurile europene alocate României în viitoarea perioadă de programare, al stabilirii de planuri de acțiune bine fundamentate pentru a se asigura că aceste cerințe vor fi respectate la timp.
Totodată, ministerele de linie și-au asumat dezvoltarea strategiilor sectoriale într-o manieră integrată, cu prioritizarea investițiilor ce vor fi finanțate din fonduri europene. MFE și-a asumat rolul principal în acest proces și suntem încrezători că noile strategii vor raspunde cerințelor Uniunii Europene.”



3 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    239

    Mitrica…mitrica…sterge te la guritza ca ai papat ff mult rahat…

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    518

    Cine e omul nici nu am auzit de el

  3. #3
    Oldtimer
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    1332
    Citat Mesaj initiat de Joker_joke08
    Cine e omul nici nu am auzit de el

    chiar asa

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.