Te pup, Pa Pa!

Te pup, Pa Pa!

774
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,50)

Te pup, Pa Pa!

Cele mai recente zile ale clasei politice românești aduc proiecții dintre cele mai clare despre nucleul ‘ardiente’ și înșurubările specifice unor politici: anti-național, anti-electorat, anti-doctrină, anti-rațional. În felul ăsta, reușesc să împart toate acțiunile întreprinse din poziția de demnitari ai statului, de către personajele pe care le-am ingurgitat, rareori admirat, deseori contestat, recent înjurat:
Politicianul Naționalist și iubitor de aproape. Toți cei care au mârâit împotriva privatizărilor cu damf falimentar și efect imediat de sărăcire și dezonorare a acestei țări. Aceștia, din păcate, sunt astăzi asimilați unui personaj deocheat, un autoproclamat lider pe viață care se crede „Deus ex Machina”, dar a cărui credibilitate a ajuns la nivel de maximă recunoaștere numai printre damele șoselelor de centură. Expunerea de care se mai bucura, e datorată setei de audiență a realizatorilor de paranghelii promotoare de incultură și deșănțare. Cei care îl mai văd, inopinat pe la TV, oftează, scuipă în sân, înjură în gând ziua când s-au trezit în România. De ce oftează? Pentru că modelul naționalist începe să dea roade în Europa, iar României i s-ar potrivi de minune, mai ales în cazul resurselor donate unora care vin apoi să ne predea, cu mare ipocrizie, despre economie și rețeta succesului în afaceri. Dar momentan această nișă, rudă cu monarhia, în ceea ce privește opțiunile rămase, este reprezentată de oameni despre care putem afirma trist: „Nu ai cu cine!”.
Politicianul Reloaded, tovarășu’ maselor. Știm cu toții că acest personaj este făurit după chipul și asemănarea unui tovarăș mai vechi, actualmente bunicu(ța) politicii românești. Despre existența acestui politician putem spune multe: că e o legendă vie, că e un mit încă nedemitizat, că e un campion en-titre, că poate face K.O. orice adversar, cu ale sale mănuși roșii, că pilotează din ’47 aceeași mașinărie, la care a schimbat doar numerele de înmatriculare. Este creator de emulație, aplecarea către clasele sociale neajutorate e un defect profesional, iar în cazuri delicate, pentru a aduna puncte necesare victoriei, urcă în mașinăria sa pe unii care „fac traseul” vieții politice. Cunoaștem cel mai recent caz de „Ia-mă nene!”, când s-a întovărășit cu unul care poartă „Alain Delon” și nu manta și cu unul cu solzi și coadă.
Politicianul Total Belicos. A fost, până „mai an”, cel mai de temut dușman al politicianului Reloaded. Unii, pe la colțuri, spun că a reușit să-și țină captiv dușmanul, aproape 1 an de zile. Cea mai importantă victorie a sa e consemnată de unii istorici, ca fiind aceea din zona Cotu’ Justiției, unde, se spune că a reformat de unul singur. Trecutul său e unul incert. Nu avem date certe despre activitatea sa, nu s-au păstrat izvoare scrise despre felul în care acționa, despre limbajul avut sau despre prosperitatea sa. De pe surse, s-a aflat că a trecut prin foc și sabie pe unde a facut popas, iar la întoarcere, s-a ospătat cu aldămaș dublu-rafinat, din care avea însemnată cantitate. Este ambiguă folosirea termenului „tovaraș”, însă aceleași surse, ne indică faptul că în acele vremuri, conform legilor pământului, toți cei care ales se ospătau, erau, fără îndoială, „tovarăși”. S-a dovedit inclinația acestuia față de plăcerile lumești, atat cele cu 4 cuburi de gheață, cat și cele blonde. „Succesurile” de care s-a bucurat au culminat cu apropierea steagului său de mașinăria politicianului Reloaded, alături de care se bucură de un drum liniștit și sigur. Unii spun că acesta va fi ultimul său drum politic. În zilele noastre, el se bucură de micile plăceri, dacă se poate vorbi de așa ceva, ale unui fost mare cavaler, actualmente cu armura ruginită. Dupa ce chiar ai săi s-au dezis de el, a ales să se înconjoare de personaje dubioase, iar cârcotașii trâmbițează că nici la Elene nu mai are succes, fiind văzut doar în compania unei Elenine, cel mai probabil, o Elenă nedevenită.
Politicianul Senzațional. Cea mai nouă specie de politician. Față de politicienii comuni, acesta nu se dă peste cap doar de 3 ori, ci de câte ori e nevoie pentru a ajunge la…senzațional. Strategia sa în politică se bazează pe organisme modificate genetic, pe mutații sau fenomene ale naturii, iar conform statutului său, acesta susține că va fi „cel mai senzațional președinte”. Scriptic, ideologia sa se bazează pe emanațiile clarvăzătoarelor, despre care afirmă că vor constitui baza unui eventual guvern majoritar senzațional. Conform Academiei Române, în următorii ani se întrevede o creștere masivă a popularității sale, singura soluție de a împiedica venirea sa la guvernare fiind interzicerea dreptului la vot cetățenilor care nu cunosc Gramatica Academică a Limbii Române.
In condițiile date, dacă vom continua să exploatăm aceleași categorii de politicieni, vom ajunge la capătul drumului mașinăriei roșii. O repoziționare către politicianul naționalist e considerată benefică de către mulți și dovedită de țări care în aceste timpuri de criză se bucură de creștere economică. Din pacate, mâna de oameni care știu să se bucure cel mai mult de succes, atunci cănd un om vine și-ti strânge mâna, spunându-ți : „Mulțumesc, să traiești!”, va avea de înfruntat un dinozaur furios, chiaun, care se crede Moise și care și-a lăsat rufele murdare prin platourile TV, asta dupa ce s-a dezbrăcat (de caracter), la oră de maximă audiență.
Cat despre politicianul Total Belicos, zilele sale nu mai sunt numarate de nimeni. Cel mult, de consilierii care au de luat o leafă. Și-a ales singur drumul și e invitat să meargă să-și vadă de viața lui. Apreciat că a inițiat și purtat o luptă, dar vehement contestat că a făcut pact cu dușmanul pentru a-și salva propria piele, se va retrage cel mult, în baia proprie, unde va face un duș de mulțime, alături de consilierii săi. Lupta e pierdută, oastea e divizată iar nemulțumirea e încă mare. Până când se deschide granița britanică mai e puțin, până atunci, capul sus!

P.S.: Mă număr printre cei puțini care știu să aprecieze privirea înlăcrimată a bătrânilor de pe șanțurile patriei. Sufăr pentru țara asta, deși la o asemenea vârstă n-ar trebui să-mi pese de nimeni și nimic.
În speranta unei schimbări majore, în urmatorii 3-5 ani, lui T.B. și C.V.T: „Vă pup, Pa Pa!”

 

 

Articol scris de RandyX



2 COMENTARII

  1. #1
    Junior
    Data de inscriere
     18-11-2011
    Mesaje
    71
  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     02-04-2013
    Mesaje
    116

    Un fiasko la moda,…avem ce consuma pe timp de vara!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.