Noaptea muzeelor i-a scos din casă pe craioveni

Noaptea muzeelor i-a scos din casă pe craioveni

1.222
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 5,00)

Peste 12.000 de vizitatori au înregistrat cele trei secții ale Muzeului Olteniei. Secția de științe ale naturii s-a bucurat de un real succes atât în rândul celor mici, cât și al celor mari, mai ales la Planetariu. Mulți dintre vizitatori au stat mai bine de o jumătate de oră la coadă pentru a viziona filmul documentar. Unul dintre vizitatori a fost Maria Constantinescu. Femeia a venit împreună cu fiica sa în vârstă de 12 ani. „Mi se pare foarte interesant și educativ mai ales pentru copii. Am venit cu fetița pentru că mereu mă întreabă despre stele și planete. nu știu tot timpul să-i răspund la întrebări. Acum a învățat foarte multe lucruri”, ne-a spus Maria Constantinescu. Planetariul s-a bucurat de un real scucces și în rândul studenților. Un grup de tineri a venit să viziteze secția la ora 01.00. „E interesant să mergi noaptea la muzeu. Chiar voiam să văd planetariul, dar nu am reușit până acum să-mi fac timp. de aici probabil o să mergem în club. am îmbinat cultura cu distracția”, ne-a spus unul dintre băieți.

Secţia de Istorie-Arheolegie i-a întâmpinat pe vizitatori cu expoziția „Descoperă harta în umbre” – Oltenia povestită prin hărţi. „Am învățat câte ceva despre trecutul Olteniei. Nu știam căCraiovaa fost cea mai mare regiune din zonă”, ne-a mărturisit entuziasmat Adrian Scărlătescu. În noua aripă au putut fi admirate expoziţiile „Arme albe şi de foc” şi „Obiecte din cositor – secolele XVI-XIX din colecţia Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu”.

Nici Secţia de Etnografie a Muzeului Olteniei (Casa Băniei) nu a dus lipsă de vizitatori. Cei mai în vârstă și-au amintit cu drag de copilărie. „Nu am mai fost până acum la Crasa Băniei. Am găsit aici multe lucruri din gospodăria bunicilor. Mi-am adus aminte cu plăcere de copilărie” a spus Violeta Ștefănescu, una dintee craiovencele care au trecut pragul muzeului. La ora 02.00 cele trei muzee și-au închis porțile. Din primele calcule se pare că numărul vizitatorilor a fost cu aproape 2000 mai mare decât la ediția precedentă a Nopții Muzeelor.



4 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     02-04-2013
    Mesaje
    118

    A fost cu adevarat un regallo!

  2. #2
    Senior Member
    Data de inscriere
     04-08-2009
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    508

    Da’ in restul anului de ce oare nu se duce nimeni la muzee? Sau e prea scump 2.5 ron pt elevi/studenti/pensionari si 5 ron pt adulti?

  3. #3
    0-day Member
    Data de inscriere
     19-05-2013
    Mesaje
    3

    Lipsa educationala…

  4. #4
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    524

    Felicitari inca o data pentru initiativa

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.