CONFERINȚA NAȚIONALĂ „ACCES,DREPTURI ȘI RESPONSABILITATE SOCIALĂ”

CONFERINȚA NAȚIONALĂ „ACCES,DREPTURI ȘI RESPONSABILITATE SOCIALĂ”

685
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Vreau să mă privești cu respect, Am dreptul la demnitate!                                            

 

 

CONFERINĂ DE INFORMARE, PROMOVARE ȘI CONȘTIENTIZARE ASUPRA DREPTURILOR ȘI RESPONSABILITĂȚII SOCIALE PENTRU COPII ȘI PERSOANE CU DIZABILITĂȚI

ORGANIZATĂ DE

ASOCIAȚIA PENTRU COPII CU CERINȚE EDUCATIVE SPECIALE ACCES DIN CRAIOVA

 ȘI

 FUNDAȚIA NANE PENTRU COPII CU DIZABILITĂȚI DIN BUCUREȘTI

 CU OCAZIA ANIVERSĂRII A TREI ANI DE LA ÎNFIINȚARE

 

În data de 24 mai 2013, între orele 1418, în incinta Restaurantului FLORA din Craiova, se desfășoară Conferința Națională „ACCES,DREPTURI ȘI RESPONSABILITATE SOCIALĂ” organizată de Asociația pentru Copii cu Cerințe Educative Speciale ACCES din Craiova în parteneriat cu Fundația Nane pentru copii cu dizabilități din București.

Se dorește  informarea persoanelor cu dizabilități și familiilor lor, mediului comunitar, educațional, medical și de afaceri asupra principalelor drepturi și obligații pentru copiii și persoanele cu dizabilități.

Evenimentul din Craiova este onorat de implicarea și susținerea din partea  Baroului Dolj,  Primăriei Craiova,  Direcției de Sănătate Publică Dolj și Inspectoratului Școlar Dolj, deasemenea avem ca invitați  pe doamna Mădălina Turza, Președinte la Centrul European pentru Promovarea Drepturilor Copiilor cu Dizabilități din București care va susține  inițiativa – “O singură voce pentru dizabilitate”.

 

             În România, conform datelor furnizate de Direcția pentru Protecția Persoanelor cu Handicap, la finele anului 2012, există 679.765 persoane cu handicap neinstituționalizate, dintre care 60.844 sunt copii.

Pentru noi fiecare persoană în parte conteză. 60.844 copii sunt înregistrați cu certificate de handicap, dar foarte mulți nu dețin aceste certificate de încadrare în grad, în realitate numărul copiilor cu dizabilități este mult mai mare.

            Copii și persoanele cu dizabilități pot fi salvați de  indiferență, lipsă de respect sau umilire dacă:

-mediul ong se unește,

-instituțiile  colaborează eficient,

-educația  promovează incluziunea,

-medicii  comunică uman problematica dizabilității,

-mediul de afaceri susține cauza persoanelor cu dizabilități.

         Avem siguranța că numai ÎMPREUNĂ putem schimba viața persoanelor cu cerințe educative speciale.  

 

Ca invitați vom avea trei categorii de persoane: părinti ai copiilor cu dizabilități, reprezentanți ai instituțiilor publice  și din mediului ONG, mediul de afaceri.

Sub sloganul “O singură voce pentru dizabilitate” vrem să facilităm dialogul între instituțiile publice, peroanele cu dizabilități și mediul de afaceri.  Ca obiectiv secundar ne dorim mobilizarea mediului de afaceri să se implice în proiecte și initiațive caritabile.

 

Vom afla în cadrul conferinței:

-Ce inseamna CSR (Corporate Social Responsability)?

-Care sunt beneficiile firmelor atunci cand includ in planul de business activităti de implicare socială?

-Cum se face mai exact? (Tips&tricks: Care sunt criteriile după care stabilesc bugetul de CSR? Pe ce bază fac selecția proiectelor în care se implică? Cui să dea? Cât? Ce să ceară în schimb din partea partenerilor ONG? Etc.)

-Exemple de bune practici.

-Implicarea în societate ca drept, ca obligație sau ca beneficiu?

            Asociaţia ACCES a luat fiinţă pe 10 mai 2010 la iniţiativa unui grup de părinți care au copii cu dizabilități neuromotorii, sindrom down și alte afecțiuni, copii care au dificultăți în a desfășura în mod normal activităţi cotidiene, necesitând măsuri de protecţie în sprijinul recuperării, integrării şi incluziunii sociale.

 

Ne dorim prin desfăşurarea evenimentului să promovăm, prin dialog, drepturile copiilor și peroanelor cu dizabilităţi, să sprijinim un comportament responsabil care favorizează integrarea, acceptarea şi recuperarea lor neuro-motorie pentru o viaţă cât mai aproape de independenţă și incluziune socială.

Ne dorim deopotrivă sprijinul pentru înființarea Centrului Multifunctional ACCES unde toate serviciile necesare recuperării  pentru persoanele cu cerinţe educative speciale să poată fi desfăşurate în condiţii optime.

Contact ACCES:www.accesromania.ro, asociaţia@accesromania.ro.

VINERI 24 MAI 2013, RESTAURANT FLORA DIN CRAIOVA, ÎNTRE ORELE 14-18

Presedinte Asociaţia pentru Copii cu Cerinţe Educative Speciale ACCES,

Preda Adriana



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.