Radu Preda: „Datoriile RAT Craiova sunt de circa 10 milioane de €....

Radu Preda: „Datoriile RAT Craiova sunt de circa 10 milioane de €. Situaţia e dramatică, dar vreau să fac profit”

866
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 4,67)

„Am veni la RAT Craiova cu un obiectiv clar: să fac profit”, a declarat, astăzi, managerul Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova, Radu Preda. În ciuda datoriilor extrem de mari pe care Regia le-a acumulat de-a lungul anilor, sub administrarea directorilor care s-au perindat la conducere, datorii de circa 10 milioane de euro – cu dobânzi şi penalităţi – actualul manager susţine că îşi doreşte şi sigur RAT va ajunge să genereze şi profit. „Dacă scăpăm de aceste datorii, sigur vom face profit”, susţine Radu Preda.

Posibilă achiziţie de autobuze noi
„Situaţia RAT este mai mult decât dramatică. Asta ca să ştie toată lumea de ce circulă acele autobuze vechi pe stradă. RAT Craiova are nevoie urgentă de autobuze noi”, a admis managerul Regiei, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută astăzi. Acesta a mai precizat că şi-a propus să achiziţioneze 40 de autoturisme noi, fiecare cu 180.000 de euro, pentru transportul public, care să corespundă cerinţelor călătorilor.
Nou: Bilete de la taxatoare, în autobuzele RAT
În altă ordine de idei, de circa o săptămână, în autobuzele de pe traseul E1 călătorii pot achiziţiona bilete de la taxatoare, la preţul de 2,5 lei (RAT Craiova va înainta, săptămâna viitoare, Consiliului Local Craiova, un proiect de hotărâre pentru reducerea tarifului de la 2,5 lei călătoria, la 2 lei), momentan conducerea RAT fiind în tratative şi cu şoferii pentru a relua vânzarea biletelor de către aceştia. De altfel, toate cele 9 automate de bilete amplasate în diferite zone ale oraşului sunt funcţionale.
„Sponsori” pentru staţiile de autobuz
Cât despre staţii, radu Preda a afirmat că momentan Regia nu îşi permite să investească în modernizarea lor, însă este în discuţii cu câteva firme de publicitate care ar putea să construiască copertine pe care să ruleze reclame. „Doar staţiile de pe Calea Bucureşti sunt acoperite, pentru că sunt făcute de privaţi. Din păcate, nu avem fonduri pentru a face staţii de autobuz acoperite. Ştiu şi că la periferie există aşa-zise staţii care nu sunt marcate în niciun fel, pur şi simplu sunt la marginea străzii, nedelimitate, direct pe pământ. O să încercăm să turnăm măcar nişte beton, pentru ca cetăţenii să nu mai aştepte în nămol”, a spus Preda.
Lucrările de modernizare a liniilor de tramvai, aproximate la 2 ani
Referitor la lucrările de modernizare a liniilor de tramvai, managerul RAT Craiova a precizat că termenul de execuţie este de 2 ani, însă speră ca tramvaiele să revină la dispoziţia craiovenilor mai repede de atât.

La RAT Craiova avem de schimbat, în primul rând, mentalitatea. Este un mesaj pe care îl adresez încă o dată angajaţilor, dar şi liderilor de sindicat. Prioritari pentru RAT sunt atât călătorii, cât şi lucrătorii Regiei” – Radu Preda.

Publicitate în vehiculele RAT

RAT Craiova înaintează firmelor de publicitate o propunere de colaborare. Acestea sunt invitate să depună oferte la sediul RAT Craiova în vederea unor contracte de publicitate, care presupun montarea de ecrane TV în interiorul mijloacelor de transport în comun. „Aşteptăm oferte concrete, pe care vă asigur că le vom analiza foarte repede şi care se pot concretiza în beneficiul ambelor părţi. Preţurile vor fi modice, astfel încât şi RAT-ul şi firmele şi craiovenii să aibă de câştigat”, spune managerul Regiei. Totodată, firmele interesate pot opta pentru afişajul publicitar pe exteriorul autobuzelor RAT.



3 COMENTARII

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     24-05-2013
    Mesaje
    2

    Care ar fi solutia magica?!

  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     02-04-2013
    Mesaje
    135

    La asemenea datorie sunt sceptic!

  3. #3
    De-al casei
    Data de inscriere
     13-12-2006
    Locatie
     aici
    Mesaje
    490

    Cum dracu sa nu ai pierderi cand ani intregi pensionarii sau plimbat gratis elevii au reduceri ,o parte blatisti ….deci un autobuz era platit de maxim 50% dintre calatori….

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.