„Autobuzul cu păpuşi” circulă, de azi, prin tot oraşul

„Autobuzul cu păpuşi” circulă, de azi, prin tot oraşul

618
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Un transport… ieşit din comun li se pregăteşte craiovenilor de Zilele oraşului: „Autobuzul cu păpuşi”! Proiectul se adresează cu precădere copiilor, care vor intra în lumea păpuşilor conduşi de artiştii Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri”. În fiecare dimineaţă, aceştia se vor putea plimba gratis cu autobuzul, bucurându-se, în plus, de o porţie grozavă de joacă. Actorii şi managerul instituţiei, Adriana Teodorescu, sunt convinşi că experienţa călătoriei va fi una pe cât de inedită, pe atât de amuzantă pentru călători. În aceste zile de sărbătoare însă cei mici sunt aşteptaţşi la spectacolele clasice, prezentate în spaţii deschise, în cartierele Valea Roşie, Rovine şi Craioviţa Nouă, ca şi în Piaţa „Mihai Viteazul”. Punctul culminant al manifestărilor va fi de 1 Iunie – Ziua Internaţională a Copilului, când la Teatrul „Colibri” se va deschide „Regatul copilăriei”!

Pentru o săptămână, rutina unei deplasări cu RAT Craiova va fi înlocuită, nu numai pentru cei mici, ci şi pentru părinţi şi bunici, de o experienţă artistică inedită. Căci, departe de convenţionalul spectacol, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” îşi va plimba spectatorii, mici şi mari deopotrivă, cu… „Autobuzul cu păpuşi”.

Managerul Adriana Teodorescu: „Este un proiect care va cere bis, suntem siguri!”

«În fiecare dimineaţă – exceptând ziua de vineri, 31 mai, când întâlnirea va fi după-amiază –, păpuşarii se vor plimba cu autobuzul plin de copii, păpuşi şi fabule. Ionica Dobrescu, Alis Ianoş şi Daniel Mirea, care este şi coordonatorul acestui proiect, sunt actorii Teatrului „Colibri” responsabili cu plimbarea printre fabule şi poveşti, cu ajutorul şi deschiderea pe care RAT Craiova le-a dovedit cu prisosinţă! Cu umor, dibăcie şi isteţime, Vulpea cea şireată păcăleşte, dar este la rândul ei păcălită! Fabulele lui La Fontaine, Grigore Alexandrescu şi Alexandru Donici sunt mai actuale ca oricând. Este un proiect care va cere bis, suntem siguri!», spune Adriana Teodorescu, managerul Teatrului „Colibri”.

Astăzi şi mâine, 28 mai, autobuzul va porni de la Liceul „Matei Basarab”, miercuri şi joi – din faţa Colegiului Naţional „Elena Cuza”, vineri, 31 mai – de la Grădiniţa „Tudor Vladimirescu”, sâmbătă, 1 iunie – din centrul Craiovei, iar duminică, 2 iunie – de la Centrul „Noricel” (Piaţa Centrală). În fiecare zi, „Autobuzul cu păpuşi” va circula începând cu ora 9.30, excepţie făcând ziua de vineri, când se va pune în mişcare la ora 16.30, iar plimbarea va fi gratuită.

Craiovenii din fiecare cartier, invitaţi la un ceas de poveste, în aer liber

«Pentru aceste zile de sărbătoare, Teatrul „Colibri” merge şi pe varianta spectacolului clasic, convenţional, prin prezenţa în spaţii deschise, în cartiere. Astfel, de luni până joi, craiovenii sunt invitaţi la un ceas de poveste, fiecare cartier cu povestea sa!», a adăugat Adriana Teodorescu. Astfel, astăzi, în Valea Roşie poposeşte „Alice în lumea păpuşilor”. Mâine, 28 mai, locuitorii cartierului Rovine sunt aşteptaţi în zona Poştei să primească o… „Invitaţie la joacă”. Miercuri, 29 mai, scena amenajată în Craioviţa Nouă va găzdui „Jocuri magice”, iar joi, 30 mai, în Piaţa „Mihai Viteazul”, actorii Teatrului „Colibri” vor aduce în faţa spectatorilor una dintre cele mai îndrăgite poveşti din toate timpurile: „Cenuşăreasa”.Toate reprezentaţiile vor începe la ora 19.00.

De 1 Iunie sunteţi aşteptaţi în „Regatul copilăriei”!

Iar surprizele pregătite de păpuşarii craioveni nu se opresc aici! Cu prilejulZilei Internaţionale a Copilului, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” va organiza o serie de manifestări în cadrul proiectului „Regatul copilăriei”, un spaţiu al poveştilor, veseliei, inocenţei şi speranţei. Astfel, ziua de 1 Iunie va fi rezervată întâlnirilor cu păpuşile prilejuite de evenimentul „Porţi deschise spre poveste” şi de spectacolul „Cheiţa fermecată”, ambele organizate la sediul instituţiei, cu începere de la ora 11.00. În aceeaşi zi, dar la ora 16.00, va avea loc vernisajul expoziţiei„Personajul preferat”, cuprinzând desene realizate de copii şi inspirate de spectacolele teatrului.

Sursa: cvlpress.ro



3 COMENTARII

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     24-05-2013
    Mesaje
    7

    SUPER!

  2. #2
    0-day Member
    Data de inscriere
     16-05-2013
    Mesaje
    0

    Pe unde trece autobuzul?aveti idee daca ajunge prin craiovita?prin ce zona?la ce interval?vreau sa imi duc pitikul.dar are doar 1 an si 2 luni.nu pot cauta autobuzul :-)

  3. #3
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    538

    L-a vazut azi pe la KSF si nu stiam ce e cu el

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.