Sexul versus barza: Sesiuni de informare pe teme de contracepţie

Sexul versus barza: Sesiuni de informare pe teme de contracepţie

1.046
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Biblioteca Judeteană “Alexandru şi Aristia Aman” Craiova, membră de seamă a Programului Biblionet (http://www.biblionet.ro/) organizează miercuri, 28 mai, ora 1100, în Sala Nicolae Romanescu, sesiuni de informare pe teme de contraceptie. 

Participă elevi de la liceul Traian Vuia, coordonați de prof. Carmen Mocanu, elevi de la Grupul Școlar Electroputere, coordonați de prof. Tatiana Bălășoiu, elevi de la Colegiul Național Carol I, coordonați de prof. Lidia Năstasie.

Vom marca ziua de 28 mai, Ziua Internaţională de Acţiune pentru Sănătatea Femeilor prin prezentarea unui clip din Sexul vs BARZA (http://www.sexulvsbarza.ro/), un proiect innovator la care participă Dr.  Marcela Stefănescu.

Proiectul constă în prezentarea unor clipuri video pe diferite subiecte de educatie sexuală, care urmează să fie încărcate săptămânal pe site-ul proiectului www.sexulvsbarza.ro şi diseminate cu ajutorul bibliotecilor doritoare şi interesate din cadrul Programului Biblionet.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Fundaţia Marie Stopes Internaţional Romania, iar acum şi cu Programul Biblionet. SEXUL vs BARZA este un proiect câştigător în cadrul competiţiei ReStart Romania 2012 – un program al TechSoup România – şi este sprijinit de Asociaţia FRONT şi agenţia digitală Good Afternoon.

Motivaţia proiectului: în programa sistemului public de învatamant dinRomania nu există ore de educaţie sexuală, în ciuda programelor dezvoltate de organizaţiile neguvernamentale de profil, aprobate de guvernul României încă de acum zece ani. Ţara noastră are printre cele mai ridicate rate ale sarcinii la adolescente din Europa, cu peste 17.000 de naşteri la minore în 2011, din care 718 la fete între 10 şi 14 ani, conform datelor Eurostat. Mai mult, 49% dintre femeile fertile din România declarau în 2012 că nu au beneficiat de vreo formă de educaţie sexuală, conform unui studiu al Institutului pentru Politici Publice.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.