Sesiune Naţională de Rapoarte Arheologice la Craiova cu participarea a peste 150...

Sesiune Naţională de Rapoarte Arheologice la Craiova cu participarea a peste 150 de specialişti din domeniu

784
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, apreciază că organizarea Sesiunii Naționale de Rapoarte Arheologice de către Muzeul Olteniei, la care participă peste 150 de arheologi de la instituții de prestigiu din România, este o recunoaștere a rolului important pe care îl joacă municipiul Craiova în domeniul culturii, în contextul investițiilor importante care s-au realizat în ultimii ani în acest sector.

„În aceste zile, Craiova este punctul de atracție al specialiștilor în arheologie, care sunt oaspeți ai Muzeului Olteniei, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Dolj, la sesiunea națională de rapoarte arheologice. Este unul dintre cele mai importante evenimente din acest domeniu.

Prezența la Craiova a peste 150 de specialiști de la cele mai mari muzee, universități și instituții de profil din România ne onorează și demonstrează interesul deosebit de care se bucură municipiul nostru.

Toți cei care astăzi ne sunt oaspeți știu că se află într-un județ în care autoritățile locale au investit în domeniul culturii poate cel mai mult din țară. Nu mai este nicio surpriză pentru nimeni că municipiul Craiova se află de câțiva ani pe harta culturală a României, cu investiții care ar face cinste oricărui oraș din Europa.

Pe lângă investițiile în reabilitarea de muzee sau pentru a recupera imobile de patrimoniu național aflate într-o stare avansată de degradare, Consiliul Județean Dolj s-a implicat activ și în susținerea cercetării arheologice de la Muzeul Olteniei.

Au fost finanțate săpăturile la siturile de la Cârcea – una dintre cele mai vechi așezări neolitice din România, la Desa, Cioroiu Nou – presupusul amplasament al anticei Malva, sau Răcari – unde se află unul din cele mai mari castre romane din Oltenia.

Numai în ultimii doi ani Consiliul Județean Dolj a alocat aproximativ 300.000 lei pentru cercetarea arheologică, ceea ce face ca această sesiune națională, organizată la Craiova, să vină și ca o recunoaștere a eforturilor pe care le depunem an de an pentru a ajuta la îmbunătățirea cercetării arheologice”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.