Valeriu Zgonea: „România va găzdui în 2014 prima reuniune a Adunării Parlamentare...

Valeriu Zgonea: „România va găzdui în 2014 prima reuniune a Adunării Parlamentare a SEECP”

600
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

România va găzdui în prima parte a anului 2014 prima reuniune a Adunării Parlamentare a statelor participante la Procesul de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP). Decizia a fost luată în urma negocierilor purtate de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în cadrul Conferinţei anuale a Preşedinţilor de Parlamente din cadrul SEECP, care a avut loc la Ohrid, în Republica Macedonia, în perioada 26-28 mai.

Evenimentul va avea loc în contextul preluării de către Parlamentul României a Preşedinţiei în Exerciţiu pentru dimensiunea parlamentară a SEECP, în perioada iunie 2013-iunie 2014.

„Organizarea la Bucureşti a primei reuniuni a Adunării Parlamentare a SEECP reprezintă un eveniment major atât pentru România, cât şi pentru celelalte state din Europa de Sud-Est. Este un succes al diplomaţiei parlamentare române, care va facilita procesul de instituţionalizare a dimensiunii parlamentare a SEECP, în concordanţă cu voinţa politică exprimată de către statele membre”, a declarat Valeriu Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat faptul că deţinerea PiE a SEECP şi organizarea primei Adunări Parlamentare a SEECP reprezintă o recunoaştere a rolului pe care România şi l-a asumat pe plan regional.

„Obiectivul nostru pentru această perioadă va fi ca între Parlamentul României şi parlamentele celorlalte state din regiune să existe un dialog şi un nivel de cooperare care să contribuie atât la accelerarea procesului de integrare europeană şi euro-atlantică a ţărilor din Europa de Sud-Est, cât şi la dezvoltarea economică şi socială în regiune”, a spus Valeriu Zgonea.

De asemenea, în cadrul lucrărilor Conferinţei a fost adoptat un set de documente care stabileşte priorităţile SEECP pentru perioada următoare şi o declaraţia finală semnată de către toţi preşedinţii de Parlamente din statele participante la Procesul de Cooperare din Europa de Sud-Est.

Din delegaţia condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor a făcut parte şi doamna deputat Gabriela Podaşcă (PSD), reprezentanta instituţiei în Grupul de lucru privind instituţionalizarea dimensiunii parlamentare a SEECP, vicepreşedinte a Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.