Vizită de stat istorică a președintelui Camerei Comunelor din Parlamentul Britanic în...

Vizită de stat istorică a președintelui Camerei Comunelor din Parlamentul Britanic în Dolj

358
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 4,75)

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, alături de președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, și subprefectul Ionel Ciobotea, a primit, astăzi, vizita președintelui Camerei Comunelor a Parlamentului Britanic, John Bercow, și a Ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Excelența Sa Martin Harris.
Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a făcut o scurtă prezentare a județului punctând oportunitățile de afaceri pe care consiliul județean le oferă investitorilor străini.

„Suntem foarte onorați de vizita președintelui Camerei Comunelor a Parlamentului britanic, domnul John Bercow, care a venit la Craiova însoțit de un prieten drag Doljului și Craiovei, Excelența Sa, Martin Harris, Ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.
În intervenția mea am prezentat Doljul și am scos în evidență punctele tari ale județului. Am vorbit despre agricultură, am vorbit despre industrie, despre infrastructură, despre podul de la Calafat-Vidin, am vorbit și despre investiția Consiliului Județean Dolj de la Aeroportul din Craiova.
Îi transmit domnului președinte al Camerei Comunelor a Parlamentului britanic că, din toamnă, vom inaugura la Aeroportul Craiova cursa directă către Londra, la Luton. Atât eu, cât și Excelența Sa, Martin Harris, am fost de acord să fim printre primii pasageri ai avionului care va zbura spre Londra.
Le-am spus distinșilor noștri oaspeți că la Craiova și în Dolj vor găsi autorități publice locale deschise către investitori, pentru că vrem să facem ceva în județul nostru. Le-am vorbit despre investiția celor de la Cummins Generator la Craiova și despre implicarea lor în viața comunității noastre.
În continuare le-am vorbit de terenul pe care îl deține Consiliul Județean Dolj lângă Aeroportul din Craiova și pe care îl punem la dispoziția investitorilor. De altfel, Doljul este unul dintre puținele județe din România care pot oferi investitorilor terenuri aflate în intravilanul municipiului reședință de județ. Este o avere pe care nu o are multă lume în România. Ne interesează crearea de noi locuri de muncă, pentru că este una dintre marile noastre probleme.
Le-am transmis înalților noștri oaspeți că sunt bineveniți oricând la Craiova, iar cu Excelența Sa, Martin Harris, avem o relație deosebită și absolut specială”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
Întâlnirea, la care au fost prezenți președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, subprefectul Ionel Ciobotea, senatorul Damian Drăghici, din partea delegației române, și președintele Camerei Comunelor a Parlamentului britanic, John Bercow, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Excelența Sa, Martin Harris, din partea delegației britanice, s-a desfășurat în sala de ședințe a Consiliului Județean Dolj.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.