Nu primarul strânge maidanezii!

Nu primarul strânge maidanezii!

529
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 5,00)

Buba administrării fenomenului maidanezi în Craiova făcut puroi din nou!. Era o chestiune de timp, v-o spune cel căruia i-au fost ameninţaţi copiii, pe vremea când scria despre intenţiile nu tocmai ortodoxe chiar ale unora dintre aceia care strigă sus şi tare că patrupedele trebuie invitate cu mare grijă în adăpostul canin, masate, consiliate psihologic şi apoi aduse înapoi pe străzi, cu aceeaşi atenţie şi înconjurate de comitete cetăţeneşti cu aripioare de pui, canapele, eventual şi cu nişte spectacole, ca să le menţină tonusul.

Mesajele nu au fost “în privat”, aşa cum susţine primarul Craiovei că ar fi primit, ci directe, pe situl publicaţiilor în care scriam. Am căutat ieri o oră în arhive, dar nu reuşesc să le văd pe toate. Colegii mei de la acea vreme ştiu, la fel mii de craioveni. Unul suna cam aşa: “Aveţi grijă, domnule Bădîrci, că aveţi copii!”. Nu doream să încep astfel, dar mai bine să ştim de la bun început cum stăm. Nu sunt de acord cu maltratarea nici unui animal, dar am văzut zeci de cazuri de minori şi de adulţi muşcaţi de câinii comunitari! Deşi singura lor vină a fost că păşeau pe străzile Craiovei…

Nu agreez nici îngroparea banului public într-un stabiliment canin, în condiţiile în care legea nu permite o triere a exemplarelor bolnave ori foarte agresive, ci doar un sejur plătit din bani publici pentru animalele care, până la urmă, rele ori ba, rămân biete animale, recunosc. Vina nu e la ele! În societate există însă tot soiul de grupuri, nu doar spectatoare la fenomen, şi de eşaloane în cadrul acestor grupuri. Scandalurile încep de fiecare dată de la persoane din aceste grupuri, implicate direct în manevrarea câinilor. Că ăia care-i adună le dau în cap, iar aceia care ar trebui să-i îngrijească îşi bat joc, de foarte multe ori, şi că, de partea cealaltă, reprezentanţii asociaţiilor de protecţie a animalelor exagerează şi forţează la maxim răbdarea autorităţilor, deşi, am dovedit-o de atâtea ori, încalcă legea adoptând câini pe care apoi îi eliberează în stradă, sunt realităţile care produc de fiecare dată scânteia scandalului.

Ce implicare am eu sau primarul Craiovei în asta? Ar mai fi proliferate ameninţări şi premeditate acţiuni aşa zis conciliante, dar cu strigăte şi interdicţii, dacă toţi cei menţionaţi şi-ar face treaba legal? Teoretic, nu! Ca atare, dacă a greşit în gestionarea noului adăpost canin, primarul Craiovei a făcut-o atunci când a numit la cârma stabilimentului oameni cu antecedente în domeniul ecarisajului. În general, după cum am demonstrat-o, nu sunt adeptul politicii de structurare a aparatului tehnic al municipalităţii adoptate de primarul Lia Olguţa Vasilescu. Însă eşecul managerierii adăpostului canin se putea repara fără să ne ştie Europa. Şi fără ameninţări.

De ce spuneam mai devreme “teoretic”? Păi, cum să am încredere în nişte împătimiţi protejaţi de umbrela oengeului, care şi-au permis să mintă la modul ordinar, aşa cum, la fel, o dovedesc mesajele pe care le-au postat de-a lungul vremii ca replici la articolele mele sau declaraţiile date prin presă care n-aveau nici o legătură cu gestionarea populaţiei canine, ci doar cu starea “civilă” a câinelui meu! (Recunosc că, la un moment dat, am picat în capcană şi am postat carnetul de sănătate al lui Lupu!) Iar mai apoi – şi cu anumite campanii electorale?

Marian Bădîrci



5 COMENTARII

  1. #1
    Oldtimer
    Data de inscriere
     26-03-2010
    Mesaje
    1028

    ong urile pun maidanezul deasupra omului din interes financiar dar ce explicatie au ceilalti oameni ?… auzi motiv de suparare ca au folosit latul cand i au adunat …cand a fost muscat si desfigurat copilul de 5 sau 4 ani de ce dracu nu si au manifestat cel putin regretul cum isi apara acum interesele cu turbarea foamei de bani in gat ? trebuie eutanasiati toti maidanezi daca intr un interval de timp nu isi gasesc stapan altfel Craiova va deveni un oras de caini pentru caini si cu oameni care vor caini pe strazi pt a suge putin din banul public

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    267

    Si atunci,adapostul cine l a facut??de ce a fost facut?….

  3. #3
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    560

    Au facut adapost si parca sunt tot mai lulti la gara in 2 saptamani s-a dublat numarul lor,cred ca vin sa ia unu si lasa 3

  4. #4
    OnLooker
    Data de inscriere
     30-10-2005
    Locatie
     In the future
    Mesaje
    10344
    Regulile ForumuluiCONCURS PARIURI FOTBAL SEZON 2012-2013
  5. #5
    Senior Member
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    510

    Sa stranga cateii cat mai repede.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.