Prioteasa: Nicio primărie din Dolj nu intră sub incidența legii insolvenței

Prioteasa: Nicio primărie din Dolj nu intră sub incidența legii insolvenței

309
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

prioteasa9 Prioteasa: Nicio primărie din Dolj nu intră sub incidența legii insolvenței  poze

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a precizat, marți, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, că nicio primărie din Dolj nu intră sub incidența legii insolvenței autorităților publice locale, apreciind că în acest mod primarii doljeni demonstrează responsabilitate în cheltuirea banului public.
„Din nefericire, este un an nu foarte propice pentru investiții. Au venit aceste probleme majore pe care le creează arieratele, care nu s-au terminat și care, cu siguranță, vor continua. Problema este mult mai adâncă decât o putem vedea noi la suprafață în niște cifre, pentru că sunt foarte multe societăți care încă nu au tăiat facturi și de fiecare dată vom vedea că vor apărea alte și alte arierate.
Am văzut și aseară că în discuțiile care s-au purtat, în Germania, între premierul Victor Ponta și cancelarul german Angela Merkel s-a pus problema arieratelor. Va trebui să învățăm din această experiență a investițiilor că nu trebuie să mai dăm drumul vreodată la vreo investiție nouă fără să avem asigurate foarte clar sursele de finanțare. Dincolo de faptul că legea prevede pedepse foarte clare pentru cei care fac acest lucru.
Fac apel și la secretarii de primărie să fie mai atenți la actele normative care apar și la nevoie să-l tragă de mânecă și pe primar. Am în vedere această lege a insolvenței, care, din fericire, pentru județul Dolj nu produce efecte. Este o dovadă că primarii din Dolj știu să folosească fondurile publice cu responsabilitate, transparență, dar mai ales chibzuință. Nu se aruncă la investiții noi, doar pentru a câștiga capital de imagine. Ori acest lucru este de apreciat.
(…) Totodată, avem un nou Plan Național de Dezvoltare Locală prin intermediul căruia au fost comasate toate programele guvernamentale de dezvoltare a mediului rural: Ordonanța 7, HG 577 și altele. Din informațiile pe care le avem, vor veni bani în perioada imediat următoare în special pentru investițiile în continuare. Noi am circulat o adresă la toate primăriile și am primit înapoi răspuns cu toate investițiile pe care localitățile le-au considerat prioritare și le-au demarat, dar din lipsa banilor nu le-au putut continua. Aceste răspunsuri pe care le-am primit, pe de-o parte, le vom strânge și le vom înainta către București, iar, pe de altă parte, le vom integra într-o strategie de dezvoltare în care să fie prinse toate localitățile.
Atrag atenția primăriilor care nu fac parte dintr-o asociație de dezvoltare intercomunitară că ar trebui să depună toate eforturile pentru a se înscrie într-una. Cei care au depus un proiect pe vreun program european primul lucru de care au fost întrebați a fost dacă fac parte dintr-o astfel de asociație. Cred că avem un număr de 15 localități din Dolj care nu fac parte din nicio asociație de dezvoltare intercomunitară”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a fost prezent, marți, la ședința Colegiului Prefectural, organizată de Prefectura Dolj, la care a participat subprefectul Ionel Ciobotea, primarii din județul Dolj și directori ai instituțiilor deconcentrate.

BIROUL DE PRESĂ

 

 

Sursa: http://www.oltenasul.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.