Donează Speranţă! Fiecare picătură înseamnă un zâmbet!

Donează Speranţă! Fiecare picătură înseamnă un zâmbet!

478
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

…Totul a început în toamna anului 2011 când am intrat în contact cu o lume nebănuită, plină de nevoi. Eram un simplu donator care se frământa cu gândul la cei aparent fără speranţă. Am descoperit nevoia acută şi permanentă de sânge într-o discuţie cu membrii Centrului de Transfuzie Sanguină din Craiova şi atunci am aflat cu stupoare, că într-un oraş de peste 245000 de locuitori cum este şi Craiova, media zilnică de donatori este de cca. 15-25 persoane. “Este imposibil” mi-am zis, frământat la gândul că sensibilitatea omului faţă de cei în nevoie este atât de vagă.
M-am gândit că oamenii religioşi ar putea fi mai sensibili. Şi atunci s-a născut în mintea mea gândul de ai implica şi pe prietenii mei din bisericile creştine. Am început cu Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din Craiova, într-o acţiune ce nu ştiam cum avea să se desfăşoare.
Aşa a început prima acţiune în data de 14 noiembrie 2011, în urma unei informări prealabile a avut loc prima acţiune intitulată: “Fiecare picătură înseamnă un zâmbet!”. Criteriile medicale comunicate de partenerii noştrii de la Centru de Transfuzie Sanguină – Craiova au făcut ca din 120 potenţiali donatori să doneze efectiv 58 de persoane.
O surpriză la nivel personal dar şi împărtăşită de biserică împreună cu partenerii noştrii. Nu eram încă multumiţi, deşi făcusem un pas important înainte. Dar s-a dovedit că se poate! Au urmat alte acţiuni în parteneriat cu Centru de Transfuzie Sanguină- Craiova. Enumerăm acţiunile din data de 14 iunie 2012 derulată în faţa Prefecturii, 10 noembrie 2012, acţiune desfăşurată în aceiaşi biserică amintită anterior, de data aceasta numărul donatorilor fiind de 49 de persoane. Simţeam şi ne doream mai mult, astfel am făcut bisericii propunerea ca următoarea acţiune să includă toată creştinătatea din oraşul Craiova, propunerea a fost primită cu braţele deschise de biserică şi de partenerii noştrii de la Centru de Transfuzie Sanguină – Craiova.
Am demarat de data aceasta şi mai optimişti. S-au tipărit invitaţii, afişe, semne de carte.
Am pornit să inmânăm în mod personal materialele ce urmau să semnalizeze şi să promoveze acţiunea, găsind deschidere în mai toate bisericile creştine din Craiova.
S-a închiriat o sală publică la Casa Armatei, iar în data de 13 aprilie 2013, alături de partenerii noştri de la Centru de Transfuzie Sanguină-Craiova, aşteptam cu emoţii impactul. Aproape 100 de persoane au fost prezente ca potenţiali donatori. Rata de succes s-a înbunătăţit astfel că la sfârşitul acţiunii am marcat încă un pas înainte: 71 de donatori.
Nu vrem să ne oprim aici!
De aceea vă invităm să fiţi partenerii noştrii în următoarea acţiune la nivelul oraşului Craiova care se va desfăşura între 14 -15 iunie 2013, la Casa Studenţilor.
Vă rugăm să primiţi toată aprecierea noastră în timp ce aşteptăm nerăbdători răspunsul dumneavoastră.
În numele organizatorilor:
Tel. 0763997476 – Bivolaru Eusebiu Gabriel
Tel. 0722299447 – Cică Ovidiu



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.