Elevi găsiţi în baruri în timpul orelor de curs

Elevi găsiţi în baruri în timpul orelor de curs

347
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Poliţiştii de proximitate de la toate subunităţile Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au acţionat, pe parcursul săptămânii trecute, în zona unităţilor şcolare din judeţ pentru prevenirea şi combaterea actelor antisociale, dar şi a absenteismului şcolar.

Pentru conştientizarea elevilor cu privire la importanţa adoptării unui comportament preventiv pe timpul vacanţei de vară, poliţiştii au iniţiat 134 de întâlniri cu elevi de diferite clase din şcoli generale şi licee, în timpul cărora s-au prezentat materiale cu caracter preventiv şi au fost împărţite aproximativ 1.200 de pliante cu sfaturi şi recomandări. Discuţiile au avut ca subiecte principale dispariţiile de minori, prevenirea delincvenţei juvenile, siguranţa pe internet şi circulaţia pe drumurile publice cu biciclete, patine cu rotile, skateboard-uri.

De asemenea, poliţiştii au organizat 31 de acţiuni pentru prevenirea absenteismului şcolar, în unităţi de alimentaţie publică din apropierea şcolilor, în urma cărora 23 de elevi de liceu care lipseau de la orele de curs au fost găsiţi în baruri. În aceste cazuri, s-a luat măsura informării conducerii unităţilor de învăţământ despre cele constatate şi atenţionării minorilor respectivi cu privire la adoptarea unui comportament în conformitate cu normele sociale şi regulamentele unităţilor şcolare la care sunt înscrişi, după cum au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Sursa: cvlpress.ro



2 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     02-04-2013
    Mesaje
    199

    Unde-i ordine e si disciplina,sa se permanetizeze,spre binele tinerei generatii.

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     16-11-2012
    Locatie
     Somewhere on Earth
    Mesaje
    393

    HA, HA, HA, ce-mi plac glumele astea ! Păi elevii sunt în baruri de 23 ani, de când a fost permisă construcția de bodegi lângă instituțiile școlare. Și chiar daca nu erau construite lângă școli, tot acolo îi gaseai ascunși, deoarece școala nu mai face doi bani pentru tinerii români. Acești tineri sunt produsul societății românești. Contra vânzării de alcool, țigări și droguri, există legi pe care aș vrea să văd cine le respectă. Așa că de ce ne mirăm că acei tineri se aflau la bar ?

    "Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj."Ion Creanga"Niciodata nu este mai injosita specia umana decat atunci cand ignoranta este inarmata cu puterea."Voltaire"Somnul ratiunii naste monstri."Goya"Un popor de oi naste un guve de lupi." Edward R. Morrow

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.