ABA Jiu: COD GALBEN pe DUNĂRE

ABA Jiu: COD GALBEN pe DUNĂRE

433
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

cod galben dunare phixr ABA Jiu: COD GALBEN pe DUNĂRE poze

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE: Data: 16.06.2013 ora 06:00 – 23.06.2013 ora 18:00
Având în vedere situaţia hidrologică actuală şi prognoza evoluţiei situaţiei hidrometeorologice din Bazinul Dunării în amonte de intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), se prognozează producerea de creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE ATENTIE pe sectorul românesc al Dunării (aval de S.H.E.N. Porţile de Fier), după cum urmează:
COD GALBEN

Se instituie COD GALBEN (Faza I-a de apărare) pe Dunăre începând cu data de 16.06.2013 ora 06:00 pe sectorul Gruia-Zimnicea (judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman) şi se va menţine depăşită COTA DE ATENŢIE la Isaccea pe toată durata atenţionării – judeţul Tulcea.

Momentul de înregistrare a depăşirii COTELOR DE ATENŢIE la staţiile de pe acest sector va fi influenţat şi de modul de exploatare al S.H.E.N. Porţile de Fier.

Menţionăm ca Dunărea pe sectorul aval Gruia este îndiguită.

Harta cu codurile şi semnificaţia acestora se anexează.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.

 

Sursa: http://www.oltenasul.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.