Patru puncte de prim ajutor, amenajate în Craiova. Autorităţile iau măsuri pentru...

Patru puncte de prim ajutor, amenajate în Craiova. Autorităţile iau măsuri pentru perioada caniculară

356
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Patru puncte de prim ajutor au fost instalate în Craiova, ca măsură impusă pe fondul temperaturilor ridicate. Astfel, la  Instituţia Prefectului, la Primăria Craiova-Sediul Palace, în Piaţa Centrală, la Direcţia Asistenţă şi Protecţie Socială Craiova (cartier Lapus bloc T8 parter) există spaţii amenajate în care craiovenii se pot adăposti de căldură. Acestora li se adaugă cabinetele medicale de medicina de familie şi farmaciile.

„Locaţiile au fost alese pentru a putea oferi, în perioada caniculară de peste zi, acces la răcoare şi repaos persoanelor care sunt afectate de canicula. În aceste locaţii se oferă apă celor care au nevoie. Dacă se va instaura cod roşu, medicii din aceste puncte de prim ajutor vor măsura tensiunea şi vor acorda şi alte servicii în caz de nevoie. Pentru situaţii mai grave, se va chema ambulanţa. Menţionăm că şi la nivelul judeţului s-au amenajat astfel de puncte de prim ajutor”, a precizat Camelia Stancu, purtător de cuvânt al Prefecturii Dolj.

De asemenea, azi, sub coordonarea subprefectului de Dolj, Ionel Ciobotea, s-a întrunit Grupul de suport tehnic al Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă în vederea reactivării planului de măsuri de protecţie împotriva fenomenelor meteorologice (caniculă).

Atunci când se impune, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Oltenia” al judeţului Dolj,  Direcţia de Sănătate Publică Dolj, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţia Silvică, Direcţia pentru Agricultură şi Sistemul de Gospodărire a Apelor, vor pune în aplicare măsurile proprii cuprinse în Planul de măsuri şi acţiuni pentru perioada sezonului estival 2013 privind preîntâmpinarea unor efecte negative asupra populaţiei generate de fenomenele meteorologice extreme (caniculă).

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj va verifica punerea în aplicare de către angajatori a prevederilor O.U.G. 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă, aprobată prin Legea nr. 436/2001, şi a prevederilor H.G. 580/2000 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2000 şi va informa zilnic Instituţia Prefectului Judeţul Dolj în legătură cu acţiunile întreprinse şi rezultatele acestora.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.